Majorarea taxelor și impozitelor, supusă din nou la vot în CL Timișoara....

Majorarea taxelor și impozitelor, supusă din nou la vot în CL Timișoara. Ce părere au aleșii locali

2
DISTRIBUIȚI

Administrația USR vrea să supună, din nou, votului în Consiliul Local Timișoara, proiectul de majorare a taxelor și impozitelor locale.

Consiliul a revocat propria hotărâre prin care majorarea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022. Decizia a fost luată ca urmare a sesizării Prefecturii Timiș pentru vicii de procedură, instituția cerând CLT să abroge decizia adoptată.

Iată ce părere au liderii de grup de la PSD, PNL și Pro România despre această situație.

„Timișoara este la această oră municipiul cu cele mai mari taxe și impozite locale! Intenția administrației Fritz de a tripla anumite impozite și de a le crește pe altele este aberantă și nocivă pentru timișoreni! Împreună cu colegii de la PNL și Pro România vom depune cele trei amendamente: reducerea taxei pentru persoane juridice pentru spații cu altă destinație la 1,2 la sută (acum este 1,95 la sută); păstrarea cotei de impozitare pentru persoane fizice la 0,6 la sută (în proiectul userist este o cotă de 1,95) și păstrarea impozitelor nemajorate cu 20 la sută (cum este în proiectul de HCL) pentru clădiri rezidențiale. În cazul în care aceste amendamente vor fi respinse, vom vota împotriva HCL”, ne-a declarat Radu Țoancă, liderul de grup al consilierilor locali ai PSD.

„Grupul PNL nu va susține niciodată majorarea taxelor și impozitelor, nu acum, nu e momentul.


Nu suntem de acord cu metoda USR de a înrobi cetățeanul municipului Timișoara”, ne-a declarat consilierul local Adrian Lulciuc, liderul de grup al aleșilor liberali.

Întrebat dacă Raul Ambruș ar putea răsturna iarăși rezultatul votului, Lulciuc a răspuns: „El nu mai este membru al PNL, acum face parte din USR. Având în vedere că Raul Ambruș nu locuiește fizic în Timișoara, ci la Giarmata Vii, nu îl interesează de taxele și impozitele timișorenilor”.

Nici Pro România nu votează scumpirea taxelor și a impozitelor.

„Întrucât în plenul din 26 octombrie 2021, salvatorii Timișoarei s-au încurcat din nou în prevederile legale, supunând în mod nelegal în cadrul aceleiași ședințe proiectul de hotărâre ce vizează taxele și impozitele aferente anului 2022 (art. 139 alin. 13 din OUG 57/2019: «Proiectele de Hotărâre respinse de Consiliul Local nu pot fi readuse în dezbaterea acestuia în cursul aceleiași ședințe»), au revocat hotărârea urmând că proiectul să fie din nou supus la vot. Așa cum am afirmat și în cadrul ședinței trecute, nu consider deloc oportun să susținem o creștere a taxelor și impozitelor pe anul 2022, pe fondul creșterilor prețurilor gigacaloriei, a prețurilor aferente parcărilor, transportului public în comun și a serviciilor RETIM. Împreună cu colegul meu Marius Craina, vom susține amendamentele colegilor din PNL și PSD și vom formula la rândul nostru un amendament care vizează menținerea cotei de 0,6% și nu majorarea la 1,3% pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice și abrogarea alin. 5 din art. 1 al proiectului de hotărâre, respectiv: «Impozitul pe clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice (…) precum și impozitul/taxa pe clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea sau deținute de persoanele juridice (…) se majorează în conformitate cu prevederile art. 489 alin. 1 și alin. 2 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, cu o cotă adițională de 50% din cota de impozit stabilită»”, a declarat consilierul municipal Roxana Iliescu de la Pro România pentru PRESSALERT.ro.

2 COMENTARII

    • 150 de angajați din primărie au salarii pe UN AN DE ZILE cat consuma Colterm in 5 ZILE. Asta ca să terminăm cu mitul conform căruia în PMT sunt salarii nesimțire. Cred ca trebuie să vorbim in cunoștință de cauză. Chiar rog pe cei interesați să verifice ce spun. Cifrele vorbesc și aici nu e lic de interpretare…vorba aceea ….” e matematică „. Abia apoi să comentăm… zic eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.