„Manevră” cu repetiție la frontiera de vest. Șoferul unui autoturism a intrat...

„Manevră” cu repetiție la frontiera de vest. Șoferul unui autoturism a intrat în țară pe contrasens, pentru a evita triajul epidemiologic

0
DISTRIBUIȚI

Șoferul unui autoturism în care se aflau șase pasageri a intrat pe contrasens pentru a evita triajul epidemiologic. Doi dintre pasageri nu îndeplineau condiţiile de exceptare privind măsura carantinei, au anunțat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Incidentul a avut loc miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, în judeţul Arad. Potrivit polițiștilor, șoferul unui autoturism înmatriculat în România, în care se aflau șase pasageri, a încercat să evite controlul de frontieră intrând în ţară pe contrasens, pe arterele destinate ieşirii din România.

Autovehiculul a fost oprit pentru verificări, ocazie cu care s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un cetățean român, iar împreună cu acesta, ca pasageri, se mai aflau șase cetățeni români, care veneau din Germania.

Întrucât șoferul nu îndeplinea condițiile de exceptare privind măsura carantinării la intrarea în România, sosind dintr-o țară cu risc ridicat de infectare cu virusul SARS-CoV-2, a încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic efectuat de lucrătorii Direcției de Sănătate Publică.


S-a constatat faptul că, alături de şofer, doi dintre pasageri nu îndeplineau condiţiile de exceptare privind măsura carantinei iar patru dintre aceştia erau vaccinaţi împotriva SARS-CoV-2.

Pasagerii au declarat faptul că nu aveau cunoștință despre intenția șoferului de a intra în ţară în mod fraudulos.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat.

O situație identică s-a petrecut la același punct de trecere a frontiere cu o zi mai devreme, însă cu un microbuz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.