Ministrul Transporturilor, nemulțumit de stadiul lucrărilor la centura de sud a Timișoarei....

Ministrul Transporturilor, nemulțumit de stadiul lucrărilor la centura de sud a Timișoarei. Întâlnire cu Alin Nica și Dominic Fritz VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Sorin Grindeanu a revenit sâmbătă dimineața la Timișoara, la două săptămâni de la prima vizită în calitate de ministru al Transporturilor pe șantierul centurii de sud. Acesta a avut o întâlnire cu reprezentanți ai constructorului, ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, cu președintele CJ Timiș Alin Nica și cu primarul Dominic Fritz.

„Am publicat o filmare cu drona pe centură ca să fie imaginea completă, Stadiul proiectului este undeva la 45-46, cu indulgență 47%, trebuia să fie 70%. Există întârzieri, unele le cunoașteți, altele nu. Există un blocaj la intersecția cu Drumul Boilor, problemă care nu e rezolvată, dar eu cred că o vom rezolva cât de curând. CNAIR va suplimenta tot ce înseamnă lucrări în plus, iar Primăria Timișoara trebuie să se ocupe de relocarea de utilități. În principiu, primarul municipiului Timișoara a fost de acord cu această soluție pentru deblocarea situației. Discuțiile nu au fost simple apropo de ceea ce înseamnă contractul, este treaba mea ca această relaționare să fie eficientă astfel ca acest proiect să devină prioritate numărul unu. Primăria s-a angajat la relocarea utilităților, noi ne-am angajat la partea cealaltă”, a spus Sorin Grindeanu astăzi, la Timișoara.

„Beneficiar pe Centura Sud este CNAIR.


Eram prim-ministru în acea perioadă și am reușit să impulsionez acest proiect. Proiectul are o vechime din 2006, dar Timișoara și zona metropolitană nu mai e ce era atunci. S-a actualizat acest proiect cu mai multe sensuri giratorii. Le-am cerut colegilor de la CNAIR ca până la sfârșitul anului să nu aud de întârziere la lucrări (n. r. – la nivel național) care pot fi plătite”, a mai spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a vizitat ieri și județul natal, Caraș-Severin, unde s-a întâlnit cu autoritățile locale. În urma discuțiilor, au fost stabilite câteva proiecte prioritare care țin de infrastructura de transport: modernizarea drumului național Moravița – Oravița, repararea urgentă a drumului național Oravița – Bozovici, construcția drumului expres Lugoj – Craiova, repararea drumului național Caransebeș – Reșița, variante ocolitoare pentru municipiile Reșița și Caransebeș și pentru orașul Bocșa, modernizarea căii ferate Lugoj – Caransebeș și Voiteg – Reșița, renovarea gărilor Caransebeș și Băile Herculane și „Semmeringul bănățean” – calea ferată Oravița – Anina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.