Mitropolitul Banatului a devenit Doctor Honoris Causa al Universității de Științe Agricole...

Mitropolitul Banatului a devenit Doctor Honoris Causa al Universității de Științe Agricole din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Lui Î.P.S. Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, i-a fost decernat, astăzi, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara (USAMVB).

„Pentru mine este încă o sarcină, încă o datorie  la care trebuie să fiu prezent de astăzi.  Acest titlu mă obligă să fiu și mai mult alături de școala românească, de orice categorie ar fi ea. Și, după cum bine știți, m-am implicat de ajutorarea grădinițelor și până la ajuta sistemul de învățământ universitar de aici, din Banat. Mulțumesc domnului rector și Senatului pentru recunoștință. Voi rămâne mai departe alături de conducerea acestei universități, ajutând-o prin tot ceea ce îmi stă în putință, la dezvoltarea ei ca știință, ca știință a pâinii. Pentru că aici, la această universitate, studenții învăță să facă pâine pentru neamul nostru românesc. Și îi îndemn să facă pâinea așa cum au făcut-o maicile noastre, odinioară”, a declarat Mitropolitul Banatului la festivitatea de decernare a titlului.

Acesta este al doilea titlu de Doctor Honoris Causa primit de ÎPS Ioan Selejan, după cel decernat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

„Astăzi este o zi irepetabilă, o zi care va rămâne în istoria Universității, ca una dintre cele mai importante.


Sunt câteva momente care marchează această universitate, iar unul dintre ele este acela când Majestatea Sa Regele Mihai I a semnat actul de naștere al acestei universități, cu 76 de ani în urmă,  în 1945. Pe parcursul vieții acestei instituții, alături de studenți și alături de dascăli, am deschis ușile și au intrat pe poarta acestei cetăți de educație, oameni de frunte ai țării, oameni care au făcut cinste locurilor în care au muncit,  locurilor în care au trudit și au venit alături de această universitate. Ziua de 6 decembrie 2021 este una extrem de importantă deoarece comunitatea noastră crește cu prezența ÎPS Mitropolitul Banatului”, a spus rectorul USAMVB, Cosmin Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.