Noapte specială cu echipa anonimTM: „E singurul party în club din...

Noapte specială cu echipa anonimTM: „E singurul party în club din acest sezon, party de Crăciun, și un fel de substitut de aniversare“

0
DISTRIBUIȚI
Dudu, fondatorul anonimTM Foto: Seba Tătaru

În luna decembrie a acestui an, echipa anonimTM a împlinit 23 de ani de existență. Prima petrecere sub eticheta anonimTM a avut loc în data de 18 decembrie 1998, în clubul MV din Timișoara. Alături de evenimentele care au adus în oraşul nostru o serie de nume binecunoscute, echipa a inițiat o emisiune săptămânală de radio, o compilaţie anuală dedicată exclusiv muzicienilor timişoreni şi o serie de acţiuni de coagulare a scenei muzicale timişorene sub genericul Made in TM.

Chiar dacă în acest an, datorită pandemiei, activitatea echipei a fost „pusă pe pauză“, gașca anonimTM organizează un party special, care va avea loc în 24 decembrie la D Arc, unde pe afiș sunt prezenți Dudu, Mighty BoogieNewgotti, BIA, Zero, și Phobe1. Am realizat un interviu cu Dudu, fondatorul acestei echipe, din care am aflat cum s-a adaptat anonimTM la condițiile actuuale și cum s-a născut ideea acestui party care poartă numele de Jungle Bells.

Printre DJ-eii care vor fi prezenți la acest party se numără și Mighty Boogie

– La începutul acestui an, spuneai că dorința oamenilor pentru socializare este mare și pentru asta sunt dispuși să se adapteze.


Cum vezi tu situația nightlife-ului timișorean, acum la sfârșit de 2021, la doi ani de la debutul pandemiei?

– Lucrurile erau in schimbare încă de dinainte de pandemie, inclusiv cultura de club se adapta digitalului si rețelelor de socializare care au o tot mai mare pondere in relaționareadintre oameni. Pandemia, ca și în multe alte domenii, a accelerat în clubbing un trend care oricum se întâmpla și încă nu am ajuns la sfârșitul transformării. Până una alta observăm că vara festivalurile funcționează, unele evenimente în aer liber la fel, dar cultura de club propriu-zisă, cea care are loc în club – de unde i se și trage numele – a dispărut. Multe evenimente care se întâmplau online în primăvară nu mai se întâmplă deloc acum… Poate e și o expectativă și o chestiune de timing, pe noi ne-a prins ultimul val toamna când în celelalte țări trecuse. Dorința de adaptare rămâne în continuare dar nu e sigur cum va arata situația la final.

– Sesiunile de streaming online susținute de mulți artiști au fost la modă. Există și avantaje ale acestui „trend“?

– Cum ziceam, ele merg pe trendul care oricum există. Sunt câteva exemple demne de model aici, artiști care au înțeles că trebuie să lucrezi cu tehnologia combinând mai multe arte, muzică și artele vizuale, și ambele să le combini cu marketing. Încă nu s-a cristalizat pe deplin un nou mod de DJ-ing, și poate nici nu se va mai întâmpla, pentru că DJ-ul era legat strâns de clubbing până acuma.

– În decembrie 2019 ați aniversat 21 de ani de existență AnonimTM cu un party. La acest sfârșit de săptămână veți face din nou party, cum s-a născut acesta?

– E un fel de toate împreună… singurul party în club din acest sezon, party de Crăciun, și un fel de substitut de aniversare. Întâmplarea face ca în ajunul de Crăciun există o excepție de la regulile pandemice și se pot organiza evenimente în interior pe parcursul nopții, în limita a 50% din capacitatea clubului, și doar pentru cei cu pașaport verde. Vom încerca să facem totul cât de bine putem, și lumea să se simtă fără griji.

– Crezi că pentru aniversarea a 25 de ani anonimTM lucrurile vor reveni la „normalul“ de dinainte de pandemie?

– Cu siguranță va există un nou „normal”, vom vedea care va fi acesta. Sincer nu m-am uitat niciodată în urmă cu nostalgie la alte timpuri, ci am încercat să îmbrățișez noutatea chiar înainte de vreme. Abia aștept și acum să văd care idee va prinde mai bine, și cum vor arată relațiile între oameni. Sper că vor mai dori să asculte muzică și să danseze împreună, iar de aici putem construi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.