Obiceiuri de sărbători, jocuri bănățene și colinde străvechi, la Muzeul Satului din...

Obiceiuri de sărbători, jocuri bănățene și colinde străvechi, la Muzeul Satului din Timișoara. Ce spectacole sunt programate

0
DISTRIBUIȚI

Obiceiuri și povești fermecătoare legate de Sărbătoarea Crăciunului, cântece și jocuri bănățene și colinde străvechi ai căror protagoniști sunt îndrăgiți interpreți de folclor și tineri talentați sunt câteva momente oferite publicului de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș în parc de Crăciun organizat la Muzeul Satului Bănățean, unde se face simțită deja magia inconfundabilă a acestor zile speciale din ultima lună a anului.

Duminică, 5 decembrie 2021, de la ora 18:15, ansamblul profesionist „Banatul” va aduce pe scena mare a Muzeului Satului Bănățean folclor autentic, jocuri tradiționale și artiști faimoși: Ciprian Roman, Cristian Fodor, Carmen Popovici Dumbravă și Petrică Miulescu Irimică. Orchestra Ansamblului Banatul va fi condusă de dirijorul Sebastian Roșca iar coregrafia este creația maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu.


Tabloul sărbătorilor de iarnă va fi întregit de ansambluri și formații artistice din Voiteg, Comloșu Mare și Sânnicolau Mare.

Elevii Școlii de Arte din Timișoara vor colinda la Muzeul Satului Bănățean în data de 12 decembrie, de la ora 18:15, alături de îndrăgiții interpreți bănățeni Oana și Raluca Stanca și Stana Stepanescu, care vor face atmosfera Banatului de altădată, așa cum este păstrată în amintirile bănățenilor și în poveștile bunicilor. Li se vor alătura ansambluri și formații folclorice din Găvojdia, Checea și Ghiroda, care aduc laolaltă colindători din întreg județul.

În 19 decembrie, de la aceeași oră, ansamblul profesionist „Banatul” și invitații săi,  Ramona și Georgiana Vița, Nicu Novac, Bogdan Toma și colindătorii din Țara Pădurenilor, reînvie, la rândul lor, atmosfera colindelor de altădată și a tradițiilor de Crăciun. Momente coregrafice, cum ar fi „Zvoanele” sau „Fată bănățeană”, în aranjamentul realizat de Brândușa și Nicolae Stănescu, vor aduce un plus de farmec spectacolului, alături de colindătorii din Giarmata, Chevereș, Nițchidorf și de ansamblul „Junii Timișului”.

Parcul va fi deschis de marți până duminică, între orele 11:00 și 21:00, până în 23 decembrie, iar cumpărăturile pe aleea comercianților vor putea fi făcute de la ora 17:00 în timpul săptămânii și de la ora 15:00, sâmbăta și duminica. Patinoarul, caruselul, trenulețul și mașinuțele tamponabile vor fi gratuite și accesibile zilnic, între orele 11:00 și 21:00.

Intrarea este liberă și se face doar în baza certificatului verde, conform legislației în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.