Ofițeri sub acoperire de la ”Crimă Organizată” și colaboratori DIICOT, deconspirați în...

Ofițeri sub acoperire de la ”Crimă Organizată” și colaboratori DIICOT, deconspirați în mod intenționat de Poliția de Frontieră. Sesizările penale, semnate chiar de cei care protejau rețelele de trafic de migranți

3
DISTRIBUIȚI

Chestorul Tiberiu Jim Giurea, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, a coordonat o adevărată operațiune de blocare a operațiunilor DIICOT. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că Giurea a acuzat, în repetate rânduri, în timpul ședințelor cu subordonații faptul că polițiștii de la ”Crimă Organizată” împreună cu procurorii DIICOT fac trafic de persoane, chiar dacă acțiunile acestora se desfășurau în baza unor autorizații emise de judecătorii de drepturi și libertăți.

Ulterior acestei dezvăluiri, multiple surse judiciare au confirmat pentru PRESSALERT.ro faptul că, după ce Giurea și-a exprimat dezacordul ca în zona de frontieră să se desfășoare operațiuni sub acoperire ale DIICOT, a pus în aplicare o adevărată operațiune pentru atingerea obiectivului. Au fost mai multe situații în care, deși s-a comunicat Poliției de Frontieră, că într-o anumită zonă va exista o operațiune autorizată a procurorilor anti-mafia și se cerea libertate de mișcare, polițiștii de frontieră au acționat exact în mod opus. Au oprit mașinile în care erau ofițeri sub acoperire sau colaboratori sub acoperire și au făcut tot ce au putut ca să-i deconspire.

S-a ajuns până acolo ca migranții să fie puși să facă recunoașteri de pe planșe în care polițiștii de la ”Crimă Organizată” sau colaboratorii acestora erau cu numele reale. ”În unul dintre cazuri, când se știa că este un transport de migranți monitorizat de DIICOT, polițiștii de frontieră au oprit mașina și l-au și ”bușit” pe colaboratorul care era autorizat să transporte transfugi.


Era suficient ca migranți, care erau apoi eliberați, să transmită celor care coordonau rețelele că sunt în atenția Poliției călăuzele ca să nu se mai lucreze cu acestea pentru a nu compromite acțiunile de tranzit spre vestul Europei. În momentul în care se schimba călăuza, practic nu mai aveai niciun control asupra ce face gruparea respectivă. CÂnd e o operațiune se anunță ce mașină intră în zonă, nu și cine este în mașină. Normal, pentru că trebuie să protejezi identitatea investigatorului sau colaboratorului. Ori exact asta își dorea Giurea – să știe absolut totul din dosarele DIICOT”, a povestit una dintre surse pentru PRESSALERT.ro.

O altă metodă folosită de Poliția de Frontieră a fost de a face acțiuni exact în zonele unde știau că urmează să fie un fie operațiuni ale DIICOT sun pretextul că urmăreau, de fapt, o altă ”țintă”, chiar dacă astfel se ajungea la compromiterea investigației DIICOT.

Ulterior acestor ”anchete”, Poliția de Frontieră a făcut sesizări penale către Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș în care cereau punerea sub acuzare a polițiștilor sub acoperire și a colaboratorilor acestora pentru trafic de migranți. Cei care s-au ocupau de toată această acțiune au fost cei de la Birou Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere în cadrul STPF Timiș, condus de comisarul șef Dan Chioreanu, care, acum, este sub control judiciar, acuzat fiind că a protejat împreună cu alți polițiști de frontieră traficul de migranți în schimbul banilor obținuți din operațiunile ilegale. S-a ajuns până acolo încât polițiștii de la ”Crimă Organizată” să fie amenințați că vor fi ridicați și perchezionați de Poliția de Frontieră pentru că fac trafic de migranți.

”Echipa lui Chioreanu avea în fiecare sector câte doi, trei oameni de încredere cu care acționau. Numai aceștia erau implicați în acțiuni atunci când au oprit mașinile din operațiunile DIICOT. Erau unii care nu erau de acord cu astfel de lucruri și nu au vrut să se bage. Totul a fost ca să aibă controlul total asupra ce se întâmplă în zona de frontieră”, au declarat surse judiciare pentru PRESSALERT.ro. Niciuna dintre sesizările Poliției de Frontieră Timiș legată de operațiunile DIICOT nu s-a transformat în dosar penal deoarece s-a dovedit că totul s-a făcut cu respectarea legislației în vigoare.

3 COMENTARII

  1. Inchisoare pe viata si confiscarea averii… Bine i-ar sade sarac (el si neamul lui) si terminat. In alte tari ar fi glontul, franghia sau lagarul (eventual cu cele 3 generatii)…

  2. Atunci cand cei din politie, servicii, justitie, etc sunt in proportie covarsitoare anagajati „pe pile”, ce pretentii poti avea? Normal ca sunt santajabili, coruptibili. Din pacate nici generatiile viitoare care vor veni, nu par sa aiba mai multa „coloana vertebrala”. Nici macar tinerii care acum intra in aceste structuri nu o fac decat pentru bani si aia sa fie cat mai multi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.