Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului Bănățean se deschide azi pentru cei...

Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului Bănățean se deschide azi pentru cei mici și cei mari. Ce atracții gratuite sunt pregătite FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Un proiect unic în vestul țării, Parcul Crăciunului, se deschide astăzi, la ora 14, la Muzeul Satului Bănățean. Intrarea este gratuită, însă condiționată de prezentarea certificatului verde.

Dacă nu aveți mașină, puteți ajunge la muzeu cu autobuzul 46 sau cu mijloacele de transport puse la dispoziție gratuit de Consiliul Județean Timiș, organizatorul evenimentului.

Plecările au loc din centrul orașului pe ruta: Piața Iancu Huniade → Strada Hector/Bastionul Maria Theresia → Bulevardul Take Ionescu → Strada Simion Bărnuțiu → Strada Gheorghe Adam → Strada Avram Imbroane → Muzeul Satului Bănățean și retur.

Între 4 și 23 decembrie, perioada în care va fi deschis Parcul Crăciunului, de marți până vineri în intervalul orar 16.30-22.30, va fi câte o cursă pe oră, iar sâmbătă și duminică în intervalul orar 10:00 – 22:00, câte o cursă pe oră.

Aleea comercianților așteaptă amatorii de cumpărături de la ora 17:00 în timpul săptămânii și de la ora 15:00, sâmbăta și duminica.

În Parcul Crăciunului se vor îmbina, cu gust, oferta de mâncare tradițională cu bucătăria actuală de Crăciun. Se va coace pâine în cuptorul tradițional al Muzeului Satului, se va face pomana porcului sub forma unei demonstrații culinare, vor fierbe ceaune, dar vor fi prezente și tonete cu cârnați vienezi sau burgeri vegetarieni.

Parcul Crăciunului oferă o serie de activități gratuite pentru toate vârstele, dar mai ales pentru cei mici. Este vorba despre un patinoar de 450 de metri pătrați, unde și închirierea patinelor este gratuită, carusel, trenuleț, mașinuțe electrice și ateliere de creație.

„Parcul Crăciunului este un concept nou de eveniment pe care l-am imaginat și construit pentru familiile cărora le place să petreacă timp împreună, în aer liber.


Am pornit de la cele zece hectare ale Muzeului Satului Bănățean pe care le-am iluminat festiv, am adăugat un patinoar gratuit, carusel, mașinuțe, activități creative și spectacole pentru copii, de asemenea gratuit. Ne-am gândit și la amatorii de muzică și distracție, iar după multă vreme în care concertele au fost subiect tabu, vom avea alături patru mari artiste: Andra, Delia, Irina Rimes și Adda. Cei care preferă o gustare sau un pahar de băutură vor avea la dispoziție un spațiu de servit masa sau Ponton Lounge-ul. Anul acesta este prima ediție a Parcului Crăciunului, ne-am dat silința să facem ceva frumos pentru timișeni, iar anul viitor vom implementa toate sugestiile care cresc calitatea evenimentului. Așadar, vă invit pe toți să vă bucurați de ceea ce am pregătit cu atâta drag pentru voi și dacă aveți propuneri pentru anul viitor, le așteptăm cu promisiunea că vom deveni mai buni în ceea ce facem. Programul complet al evenimentului îl găsiți pe www.parculcraciunului.ro”, a transmis președintele CJT, Alin Nica.

Azi, 4 decembrie, programul anunțat de organizatori este următorul:

Cortul de Arte:

14:00 – 15:50: – Atelier de cărți poștale cu reproduceri după picturi clasice din colecția Muzeului Național de Artă Timișoara. Toate materialele sunt puse gratuit la dispoziția copiilor. Vârsta: de la 5 ani

16:30 – 18:20 – Atelier de pictură tradițională pe sticlă și reproduceri icoane după modele din Muzeul Național de Artă Timișoara, Muzeul Satului Bănățean sau Muzeul Catedralei. Vârsta: de la 5 ani

Scena mare:

16:30 – În deschiderea oficială a Parcului Crăciunului va fi o scurtă ceremonie a Fanfarei Militare, urmată de schimbul de gardă și salutul specific.

17:30 – Aprinderea Iluminatului festiv urmată de un show de lasere

20:00 – Concert Andra

 

Zona Copiilor:

15:00 – 16:00 – Animație pentru copii cu personaje de Crăciun. Cu măiestrie și pasiune, actorii Teatrului Merlin intră în pielea celor mai iubiți eroi ai copilăriei.

16:00 – 18:00 – Atelier creativ de pictat figurine de Crăciun din ipsos pentru micii artiști. Atelierul cuprinde toate consumabilele necesare.

18:00 – 19:00 – „Cufărul Magic”, spectacol pentru copii realizat de actorii Teatrului Merlin. Copiii mici și mari se pot bucura de fascinanta lume a poveștilor într-un teatru care se transformă. Vârsta: de la 3 ani

În întregul Parc:

16:00 – 18:00 – Mascotele Gigant aducătoare de zâmbete dau târcoale parcului pentru cele mai reușite poze. Uriașele Mascote vor deveni rapid cei mai buni prieteni ai copiilor

Momente speciale:

17:00 – „Laser Show”, spectacol cu efecte speciale laser vizibile de la mare distanță, show sincronizat pe muzică și pe o perdea de ceață și fum

19:30 – 20:00 – Fire Show – lăsarea întunericului va permite aprinderea focului pentru un spectacol inedit de jonglerii cu foc și alte elemente „incendiare”. Artiști profesioniști pun în scenă un show grozav

Ponton Lounge:

17:00 – 21:00 – Grand Opening Party cu DJ Ally, DJ Gratian M. Denis și DJ IST

În cadrul acestui eveniment, sunteți așteptați și la standul Asociației Angels 4 Animals Rescue, în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 17 – 21. Aici puteți afla informații utile despre importanța sterilizării animalelor de companie, a vaccinării și a modului corespunzător de îngrijire a acestora, dar și despre „blănoșii” disponibili pentru adopție la acest moment.

Totodată, membrii A4AR oferă spre vânzare accesorii și obiecte utile animalelor de companie, dar și stăpânilor acestora. Fiecare achiziție de minimum 50 de lei va fi recompensată cu un bilet la TOMBOLA PET FRIENDLY, cu premii constând în abonamente de yoga, intrări gratuite la un loc de joacă, bilete la teatru, diverse tratamente pentru animăluțe, consultații la veterinar și multe alte surprize. Extragerea va avea loc în data de 19 decembrie 2021.

„Toți bănuții strânși în urma participării noastre la târg vor însemna pași făcuți pentru împlinirea visului Asociației Angels4 Animals Rescue de a înființa un adăpost pentru animalele străzii, un proiect care începe să se contureze frumos. Am semnat recent cu Primăria Birda un contract de concesiune pe 15 ani a unui teren de 2,33 ha lângă sat. Proiectul presupune construirea de țarcuri interne/externe, o clinică veterinară, dresaj canin, dar și un program dedicat copiilor privind socializarea cu câini, pisici și alte animale salvate de pe străzi de către membrii și voluntarii asociației”, a precizat Carmen Borka-Stănescu, președintele A4AR Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.