Peste 2.000 de persoane, amendate de Poliția Locală Timișoara în mijloacele de...

Peste 2.000 de persoane, amendate de Poliția Locală Timișoara în mijloacele de transport în comun și în stații

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara au fost prezenți și anul acesta în mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora pentru a preveni diverse fapte ilegale care se produc în aceste locații.

Astfel, patrulele de polițiști locali au depistat 2.008 persoane care au încălcat actele normative în vigoare.


Anul acesta, cele mai multe probleme au fost constatate la capitolul reguli de protecție a populației împotriva răspândirii coronavirusului. Astfel, 839 de persoane au fost amendate conform Legii 55/2020 pentru nepurtarea măștii de protecție în mijloacele de transport și în stații.

Alte 619 persoane au fost surprinse și sancționate la Legea 61/1991 pentru provocare de scandal, tulburarea liniștii publice, consum de alcool în stații sau în tramvaie, adresarea de injurii sau cerșetorie.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale, alți 157 de cetățeni au fost sancționați conform HCL 371/2007 pentru că au aruncat pe jos, în tramvaie, troleibuze sau autobuze, resturi, ambalaje, PET-uri, au fumat sau au scuipat coji de semințe pe jos ori și-au parcat autovehiculele în stațiile mijloacelor de transport sau au călătorit fără bilet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.