Petre Ionuțescu lansează un album înregistrat cu ocazia concertului susţinut pe o...

Petre Ionuțescu lansează un album înregistrat cu ocazia concertului susţinut pe o scenă plutitoare aflată în mijlocul lacului Trei Ape

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Lucian Oprea

Petre Ionuțescu lansează în data de 20 decembrie, albumul „Murmur“, un material discografic ce conține opt piese proprii, care au fost pentru prima dată interpretate cu ocazia unui concert inedit susţinut pe o scenă plutitoare aflată în mijlocul lacului Trei Ape din comuna Brebu Nou, anul trecut.

„«Murmur», cea mai nouă călătorie audio-vizuală propusă de artistul timişoarean Petre Ionuţescu aka Trompetre, este o experienţă care fixează timpul şi fiinţa în bolta apelor peste care cerul încolţeşte lumină. Petre Ionuţescu reuşeşte să creeze un univers fantastic în care cerul îşi dichiseşte claia de stele în oglinda lacului Trei Ape, în reflexia căruia Omul, ca personaj veşnic nelămurit, este pus în situaţia de a-şi redimensiona existenţa, cu ajutorul unui soi de clepsidră sonică prin care timpul cerne simţire.Astfel, sunetul se descoase-n eter ca o mantie de care atârnă iţele eternităţii, ca şi cum artistul ar transforma trompeta, asemeni unui Freud pasionat de armonii, într-un instrument de interpretare a viselor. Cu o muzică aşezată de adierile venite dinspre culmile ambiental-experimentale ale jazzului, şi pigmentată cu influenţe autohtone, Petre Ionuţescu ataşează acestei drumeţii audio-vizuale o atmosferă ce se armonizează perfect în basm. O conjugare a fiinţei prin sunet din care înţelegem că, spiritul transpus pe partitură este muzica cu care dorul se-ngână cu murmurul şoptit de Natură”, se spune în prezentarea oficială a acestu disc.

Coperta albumului Murmur

Albumul „Murmur” conține opt piese, toate compozițiile sunt creaţii originale şi au ca punct de inspirație natura.


Piesele au fost pentru prima dată interpretate cu ocazia evenimentului „Murmur 3 Ape”, un concert inedit susţinut pe o scenă plutitoare aflată în mijlocul lacului 3 Ape din comuna Brebu Nou. Spectatorii care au asistat la acest recital, fie din bărci, fie de pe malul lacului, au avut parte de o experiență deosebită, coloratura diverselor instrumente şi sound-uri fiind îmbogăţită de frumuseţea cadrului natural al locaţiei. A fost un experiment inedit atât pentru artist cât şi pentru participanţi, desfăşurat într-un vast spaţiu sonic în care ecourile munţilor şi murmurul apelor sub trecerea bărcilor au creat un sunet surround natural.

Colaboratorii acestui album sunt Kaze Media (producție video), Cristian Văduva (editare video), Ovidiu Novac (filmare), Adrian Danciu (dilmare panoramică), Cristian Giurgiev (sunet și înregistrare live), Atilla Lukinich (mix și master), Cristian „Sol Faur” Popescu (lumini), Lucian Oprea (foto) și Ovidiu Hrin (artwork).

Născut pe 19 martie 1976, Petre Ionuţescu s-a făcut remarcat de-a lungul anilor printr-o serie de evenimente deosebite care au colorat sufletele melomanilor. Născut la Lipova într-o familie în care trompeta era conform mărturiilor proprii „o jucărie“, artistul s-a înscris în 1990 la Liceul de Muzică Sabin Drăgoi din Arad și mai apoi a terminat Conservatorul din Timișoara. De numele său se leagă în 1996 apariția formației Funkin’le Free, care mai apoi a devenit Blazzaj, una din primele trupe din țara noastră care a abordat acid jazz și funk. Este fondator al asociaţiei Romanian Brass Society și a colaborat cu diverşi artişti de pe scena muzicală autohtonă: Alexandrina, Subcarpaţi, Negură Bunget, Thy Veils, Makunouchi Bento şi alţii. Pe plan solo a devenit cunoscut datorită proiectului Trompetre, cu care a lansat, în 2016, albumul „Maria Radna Live”. Împreună cu artistul Daniel Dorobanţu a lansat albumul „Cartea de piatră” şi vinilul „Alive at Gărâna Jazz Festival”, propunând o muzică la intersecția dintre ambient, modern classical și jazz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.