„Poduri de poveste”, proiectul colorat care se încheie cu o acțiune caritabilă....

„Poduri de poveste”, proiectul colorat care se încheie cu o acțiune caritabilă. Cum puteți contribui

0
DISTRIBUIȚI

La inițiativa echipei „Croșetăm povești și poduri”, proiectul „Poduri de poveste” a debutat în luna iulie a acestui an, în parcul uzinei de apă din Timișoara, un reper al acestei părți a orașului, un adevărat loc de întâlnire al pescarilor, sportivilor, dar și părinților și bunicilor care ies cu copiii la plimbare sau la joacă. Au fost organizate ateliere de pictură, croșetat, fotografie și diverse întâlniri, iar în cele cinci luni, echipa proiectului, alcătuită din artiști și numeroși voluntari, s-au întâlnit la podul pietonal din parc, pentru a croșeta „haine” colorate pentru barele și traversele metalice ale podului, curățate în prealabil de rugină și vopsite, din dorința de a atrage cât mai mulți locuitori din zonă în activități creative. S-au croșetat peste 350 de metri de benzi colorate, iar aproximativ 200 de persoane au învățat, cu acest prilej, să croșeteze.

În această lună, proiectul „Podul de poveste” a ajuns la final, iar echipa acestuia pregătește o acțiune caritabilă, pentru a aduce cât mai multă bucurie mai ales copiilor, cu prilejul apropiatelor sărbători. Sacoșe colorate prinse de balustrade așteaptă să fie umplute cu jucării, dulciuri sau haine de către timișorenii generoși, în beneficiul celor mici care trec peste Podul de Poveste și au surpriza de a descoperi cadourile  pregătite pentru ei. Livia Mateiaș, inițiatoarea proiectului, se va afla la pod în 5 decembrie, ajunul Sfântului Nicolae, începând cu ora 13:00, acțiunea urmând să se desfășoare pe parcursul întregii luni.


Proiectul s-a bucurat de implicarea a peste 600 de persoane care au dorit să înfrumusețeze parcul uzinei și podul, iar organizatorii nutresc convingerea că această experiență unică va continua cu ajutorul celor care locuiesc în zonă în primul rând, și doresc să petreacă momente cât mai plăcute în mijlocul naturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.