Poli Timișoara, eliminată de FC Argeș din Cupa României, după lovituri de...

Poli Timișoara, eliminată de FC Argeș din Cupa României, după lovituri de departajare. Nicolae Croitoru: „Nu a fost să fie”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timișoara (Liga 2), aflată în săptămâna în care sărbătorește un secol de la apariția clubului, a fost foarte aproape de a ajunge în semifinalele Cupei României, însă a fost eliminată în sferturi, de FC Argeș (Liga 1).

Jucătorii Politehnicii au intrat pe teren la meciul de astăzi îmbrăcați într-un echipament special, dedicat aniversării a 100 de ani de la apariția echipei, iar pe tunelul care duce de la vestiare spre teren, pe arena „Dan Păltinișanu”, au fost afișate sute de mesaje de încurajare din partea copiilor și juniorilor din cadrul clubului.

Meciul a fost unul deloc spectaculos, iar diferența de divizie dintre cele două echipe a fost prea puțin sesizabilă. Ambele au lăsat senzația că sunt mai preocupate să nu primească gol, iar fazele de poartă cu adevărat periculoase au fost rare. Prima ocazie notabilă a gazdelor a venit abia în minutul 22, un șut al lui Oanea, iar cea mai mare ocazie a primei reprize a aparținut oaspeților, în minutul 29, când Said a trimis cu capul spre poartă din 6 metri, dar Păduraru a respins în corner.

Suporterii timișoreni au avut mari emoții în minutul 69 când, la o centrare din lovitură liberă, portarul gazdelor s-a înălțat pentru a prinde balonul aproape de transversală, apoi l-a scăpat, înainte de a reveni și a-l opri în fața porții. Said a trimis balonul aflat sub mâna lui Păduraru în poartă, însă arbitrul a acordat fault în atac. A doua cea mai mare ocazie a reprizei secunde a aparținut tot oaspeților, în minutul 84, când Ișfan a șutat puternic din afara careului, Păduraru a respins cu dificultate în față, iar Bocșan a degajat din careu.

Chiar înainte de finalul primelor 90 de minute, Octavian Ursu a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaș galben, pentru o intrare periculoasă la un adversar, în apropierea careului piteștean. Primul avertisment îl primise pentru proteste.

Cu un om în minus, Poli a rezistat eroic în cele două reprize de prelungiri, care au trecut fără ocazii notabile pentru vreuna dintre părți, iar cele 120 de minute s-au încheiat fără gol marcat, 0-0.

La loviturile de departajare, pentru Poli au transformat Zaluschi, Lazăr, Bocșan, Bârnoi, și a ratat Pamfile (șut în bara transversală), în timp ce pentru FC Argeș au înscris Latovlevici, Ișfan, Arias, Viana, iar Kehinde Fatai a transformat lovitura decisivă cu ajutorul barei din stânga lui Păduraru.

Iată echipele care s-au înfruntat în această seară pe stadionul „Dan Păltinișanu”:

Poli: Păduraru – Sofran, Scutaru (’53 Bocșan), Mera (cpt.), Pamfile – D.


Andrei (’59 Bîrnoi), R. Lazăr, Ignea (‘106 Denis Radu), Oanea (’87 Zaluschi) – O. Ursu, Gerbi. Antrenor: Nicolae Croitoru.

FC Argeș: Fl. Croitoru – Telcean (’46 Ișfan), Pițian (’94 Joao Miguel), Boldor, Latovlevici – Diogo Viana, Meza Colli (cpt.), Raynov, Ruan (’46 Arias) – Palic (’46 C. Tofan) – Said (’75 Fatai). Antrenor: Andrei Prepeliță.

În semifinalele Cupei României din acest sezon s-au calificat până acum FC Argeș, FC Voluntari și Sepsi Sf. Gheorghe, iar mâine se joacă ultima partidă din sferturi, ACSO Filiași cu CSU Craiova.

„Nu a fost să fie, noi ne-am fi dorit să mergem mai departe. Mai ales că este şi această sărbătoare a clubului, una deosebită – 100 de ani de la înfiinţare – şi cred că dacă am fi reuşit o calificare în semifinale ar fi fost o contribuţie deosebită din partea noastră (…) Faptul că nu am primit gol 120 de minute, mai ales că mai mult de 30 de minute am jucat cu un om în minus, cred că demonstrează că din punct de vedere defensiv jocul a fost destul de bine gândit. Cred că, şi sper să nu mă înşel, dacă ne gândim la raportul ocaziilor de gol, şi acolo am stat destul de bine, pentru că am avut în prima repriză trei situaţii bune de a înscrie şi cred că am mai avut încă una în repriza a doua. Din păcate am pierdut la penalty-uri”, a declarat Nicolae Croitoru, tehnicianul timişorenilor.

„Când controlezi jocul de asemenea manieră nu cred că a fost un chin. A fost pentru Poli să se apere atâta timp şi să alerge după minge. Nu am avut norocul de a marca mai repede, dar la final s-a făcut dreptate… Cupa României e altă competiţie, s-au produs anumite surprize şi poate şi presiunea unei semifinale a apăsat pe umerii jucătorilor. Dar şanse de gol şi ocazii am avut destule, doar că nu am fost suficient de lucizi în faţa porţii”, a spus şi Andrei Prepeliţă, „principalul” lui FC Argeş.

Sursa foto: Politehnica Timișoara | Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.