Proiect pentru predarea istoriei Revoluției din 1989 în școli, depus în Parlament

Proiect pentru predarea istoriei Revoluției din 1989 în școli, depus în Parlament

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul liberal Marilen Pirtea a deplâns lipsa din manualele de istorie a relatărilor despre evenimentele din 1989, începute la Timișoara, care au dus la căderea regimului comunist.

„La împlinirea a 32 de ani de la zilele Revoluției de la Timișoara din 1989, trăim cu stupefacție într-o realitate post-adevăr, în care generații întregi de tineri, de la cei care abia intră în ciclul școlar gimnazial, până la elevii claselor a douăsprezecea, sunt aproape complet lipsiți de informația elementară despre Revoluția de la Timișoara, despre schimbările de regim social și politic produse în decembrie 1989, toate datorate curajului timișorenilor eroi, care au realizat Revoluția pe străzile însângerate ale Timișoarei”, a arătat Marilen Pirtea zilele trecute.

„Absența Revoluției din 1989 din paginile manualelor de istorie utilizate în școlile noastre este una dintre gravele erori și marile nedreptăți pe care cu toții am tolerat-o până acum, o rușine greu de dus pentru istoria Timișoarei și eroii săi”, a mai spus Pirtea.

Deputatul Marilen Pirtea de la PNL a anunțat astăzi că a depus la Parlament inițiativa legislativă care cuprinde proiectul privind introducerea în curricula școlară de liceu a cursului „Istoria Revoluției de la Timișoara din 1989 și a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România‟.

„Am promis depunerea proiectului de lege pentru predarea istoriei Revoluției de la Timișoara din 1989.  Astăzi, 23 decembrie 2021, am înregistrat în circuitul legislativ Proiectul de Lege privind introducerea în curricula școlară de liceu a cursului «Istoria Revoluției de la Timișoara din 1989 și a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România».


Am formulat acest proiect ca pe o datorie de onoare, în urma consultărilor cu asociațiile de revoluționari. Pentru inițierea proiectului voi solicita susținerea colegilor deputați, fie că reprezintă Timișul, Bucureștiul sau oricare altă circumscripție”, a transmis deputatul Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.