Protest al sindicatelor polițiștilor și polițiștilor de penitenciare, la Timișoara. Ce nemulțumiri...

Protest al sindicatelor polițiștilor și polițiștilor de penitenciare, la Timișoara. Ce nemulțumiri au

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 100 de sindicaliști, agenți din toate structurile poliției și polițiști de la Penitenciarul Popa Șapcă, au ieșit astăzi în fața Prefecturii Timiș, acuzând guvernanții că nu respectă legea.

Protestatarii cer aplicarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice 153/2017, pe care partidele din coaliția aflată la guvernare au votat-o în urma cu mai mulți ani, dar ar dori să o suspende, lucru care ar crea, în opinia protestatarilor, inechități în privința veniturilor pentru sute de mii de bugetari.

În plus, oamenii legii care au ieșit azi în stradă spun că nu vor să mai fie folosiți pentru sancționarea celor care nu poartă mască sau n-au certificate verzi.


De altfel, care parte din protest, aceștia au preferat să dea avertismente în loc de amenzi în astfel de cazuri.

Protestul care se desfășoară la nivel național a fost inițiat de Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL, căruia i s-a alăturat și Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare (SNPP).

În cadrul calendarului de proteste, în 13, 14 și 15 decembrie vor fi mitinguri la prefecturi. În 16 decembrie SNPP va merge la miting la MAI, în solidar cu Sindicatul EUROPOL, iar în 17 decembrie 2021 vor mitinguri succesive la PSD, PNL și UDMR, cu deplasarea participanților. Începând din luna ianuarie 2022 sunt anunțate mitinguri succesive la Ministerul Justiției și în Poliția Penitenciară, pentru acordarea titlului de specialist de clasă similar celorlalte categorii de salariați din aceeași familie ocupațională (în cazul nesoluționării revendicărilor principale).

„SNPP declară ferm că prima opțiune este întotdeauna dialogul, prin urmare ne arătăm deschiși discuțiilor pentru clarificarea perspectivelor în planul salarizării”, anunță sindicaliștii.

Sursa foto: snpp.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.