Punct de frontieră pe râul Bega, la granița cu Serbia. Ce demersuri...

Punct de frontieră pe râul Bega, la granița cu Serbia. Ce demersuri a făcut CJ Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Timișul va beneficia de un punct de frontieră pe Canalul Bega. Administrația județeană face primii pași necesari pentru deschiderea punctului, care va permite trecerea spre Serbia, pe apă și pietonal, pe pista de biciclete.

Punctul de frontieră va fi situat pe teritoriul comunei Uivar, care a și transferat un teren spre CJT pentru acest proiect, situat în exteriorul digului și în vecinătatea graniței de stat cu Serbia.

CJ Timiș a contractat studiul de fezabilitate aferent investiției.

Consiliul Județean Timiș, Administrația Bazinală de Apă Banat și Secretariatul Provincial pentru Dezvoltare Regională, Cooperarea Interregională și Autoguvernarea Locală a Provinciei Autonome Voivodina, Societatea Publică de Gospodărire a Apelor „Vode Vojvodine” implementează în parteneriat proiectul „Repararea infrastructurii de navigație a Canalului Bega”.

În conformitate cu cerințele prevăzute în Catalogul Schengen privind controlul la frontierele externe ale UE a fost elaborată documentația pentru achiziționarea serviciilor de proiectare privind amplasarea punctului de trecere a frontierei.

Pe parcursul procesului de elaborare a proiectului au fost obținute toate avizele prevăzute în certificatul de urbanism emis de Primăria Uivar, iar studiul de fezabilitate a fost prezentat în cadrul Comisiei Tehnico-Economice a CJ Timiș.

Consilierii județeni au aprobat miercuri, în cadrul unei ședințe, documentația tehnică privind construirea unui punct de trecere a frontierei – faza studiul de fezabilitate (SF), documentație pentru obținerea autorizației de construcție (DTAC) și proiect tehnic (PT).

Documentația este elaborată de către o firmă din Timișoara.

Valoarea investiției se ridică la aproape nouă milioane de lei.


Clădirea punctului de trecere a frontierei va avea parter, două etaje și un etaj retras.

Conform estimărilor, deschiderea noului punct ar putea avea loc înainte de finalul anului 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.