Renumiți medici din Timișoara merg în bisericile catolice din oraș pentru a...

Renumiți medici din Timișoara merg în bisericile catolice din oraș pentru a le vorbi enoriașilor despre importanța vaccinării împotriva COVID

0
DISTRIBUIȚI

Comunitatea medicală din Timișoara a lansat o nouă acțiune originală de voluntariat: „Trup și suflet pentru viață”.

La inițiativa profesorului doctor Dorel Săndesc, medicii timișoreni vor merge în fiecare duminică în bisericile catolice din oraș și la finalul liturghiei vor discuta cu enoriașii și le vor răspunde întrebărilor legate de riscurile covid, vaccinul anti-covid și măsurile de prevenire. Medicii și preoții își unesc astfel forțele și se îngrijesc împreună de sănătatea trupească și sufletească a semenilor.

Duminică a avut prima acțiune de acest fel.

Această inițiativă a fost îmbrățișată de medici de prestigiu din Timișoara, fiecare urmând să meargă voluntar la câte o biserică din oraș: prof.


dr.Dorel Săndesc, prof. dr. Cristian Oancea, prof. dr. Dan Lighezan, prof. dr. Bogdan Timar, conf. dr. Ovidiu Bedreag, conf. dr. Ovidiu Fira-Mladinescu, dr. Stela Iurciuc, dr. Virgil Musta și dr. Ciprian Gândac.

Bisericile catolice care și-au deschis porțile medicilor pentru această acțiune fără precedent sunt Parohia I Cetate, Parohia II Fabric, Parohia III Elisabetin, Parohia IV Iosefin, Parohia V Mehala, Parohia VI Fratelia, Parohia VII Freidorf, Biserica Piaristă și Biserica Catolică Bulgărească ,,Notre Dame”.

Nu este prima acțiune voluntară de anvergură lansată de comunitatea medicală din Timișoara, care a organizat în primăvară primul Maraton al Vaccinării, preluat apoi și în alte orașe ale țării.

Medicii voluntari timișoreni au lansat și caravanele medicale de evaluare a stării de sănătate și caravanele vaccinării, destinate oamenilor din comunități izolate și persoanelor sau grupurilor vulnerabile (din aziluri de noapte, cămine de bătrâni, zone defavorizate din orașe).

Acțiunea, care a debutat duminică, 5 decembrie este organizată de Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu” Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.