Robert Șerban: ”Una dintre calitățile mari ale companiei Aquatim e că n-a...

Robert Șerban: ”Una dintre calitățile mari ale companiei Aquatim e că n-a lăsat să fie vampirizată politic”. Ce efect au avut proiectele pe fonduri europene

1
DISTRIBUIȚI

Robert Șerban, consilier la Aquatim SA, a explicat, la interviurile PRESSALERT.ro, care este secretul reușitei companiei de apă. ” O societate cum e Aquatim, care are aproape 1.000 de oameni, nu a putea să funcționeze la randamentul la care funcționează dacă ar fi lipsită de cultură. (…) Unul dintre avantajele directorului Ilie Vlaicu este că a venit din mediul universitar. Are o mare șansă că a putut să stea mult timp în conducerea firmei, este director din 1999. La noi păcatul este că vine altcineva și dărâmă că are el o altă viziune. A putut să aibă un concept și o viziune de care o astfel de societate are nevoie. De șase ani, Aquatim, la nivel național, în topul firmelor mari, secțiunea „Alimentări cu apă și canalizare”, a câștigat locul I și lucrul ăsta se face nu pe ochi frumoși, ci pe cifre”, a explicat Șerban.

Un impact major au avut proiectele pe fonduri europene accesate de compania de apă-  ”În clipa în care Aquatim a început, cu ani în urmă, să acceseze fonduri europene, a fost obligată să aibă un tip de comportament pentru că Uniunea Europeană când îți dă o sumă enormă, și aici vorbim despre aproape jumătate de miliard de euro accesați de-a lungul timpului, nu-i dă oricui”.

Robert Șerban a dezvăluit  că ”una dintre calitățile mari ale acestei firme e că n-a lăsat să fie vampirizată politic pentru că, e clar, presiuni politice au existat întotdeauna, ca la orice regie de stat.


În momentul în care accepți numiri politice în funcții cheie, firma începe să se șubrezească pentru că acolo nu-ți vine o capacitate inginerească, nu ți-l aduc pe cel mai bun inginer în pompe. Nu, ți-l aduc pe cel mai bun om politic de la ei. În 22 de ani, s-a bazat pe competență, iar conducerea Aquatim e formată din cei mai buni oameni, iar piramidal așa funcționează. Apoi, mai ține și de faptul că ești mândru că lucrezi la o companie care funcționează, din care îți iei salariul, care trebuie să dea o apă sigură. Aquatim face zilnic 200 de analize de laborator ale apei, din zone diferite, puncte de extracție ale apei. Apa de la Aquatim este de multe ori mai sigură decât cea pe care o cumpărăm de la magazin.

Pregătirea continuă a oamenilor este, de asemenea, importantă. ”De ani buni, cred că de zece, Aquatim lucrează într-o fundație româno-germană, Aquademica, cu fratele din Munchen. Colaborează în special în zona științifică pentru că, trebuie să recunoaștem, nemții sunt înaintea noastră. Noi am avut șansa că directorul canalizării din Munchen este un inginer care a terminat Politehnica la Timișoara, născut în Reșița. Această fundație face în fiecare an cursuri de pregătire pentru oamenii din Aquatim”, a susținut Șerban.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.