Salonul Artelor Vizuale de la Timișoara, la ediția cu numărul 91

Salonul Artelor Vizuale de la Timișoara, la ediția cu numărul 91

0
DISTRIBUIȚI

Cel mai longeviv eveniment plastic timișorean, „Salonul Artelor Vizuale”, ajuns în acest an la cea de-a XCI-a ediție, este organizat de filiala timișoreană a Uniunii Artiștilor Plastici și va fi găzduit de muzeul de artă.

„Anul acesta am invitat pentru prima dată in istoria Salonului timișorean un număr de 13 artiști vizuali de renume național și internațional, membri  în diferite filiale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România și din București. Este vorba despre: Petru Lucaci, Alexandru Pasat, Mihai Chiuaru, Aurel Mureșan, Felix Aftene, Liviu Nedelcu, Nicolae Moldovan, Radu Pulbere, Ioana Pulbere, Gheorghe Dican, Dumitru Șerban, Laura Ghinea și Adrian Chira.


Ei se alătură celor peste 100 de artiști timișoreni care expun în cadrul salonului. Astfel, evenimentul nostru devine nu doar o… oglindă a creației timișorene din ultimul an, ci oferă și o perspectivă mai amplă asupra a ceea ce înseamnă artele vizuale din România, la finalul lui 2021” arată Daniela Constantin, curator al expoziției.

În cadrul acestei ediții a salonului expun membrii filialei timișorene a UAP, dar pot participa și absolvenții unei facultăți sau universități de artă, chiar dacă nu sunt membri ai UAP, precum și alți artiști membri ai UAPR ai filialelor din țară.

Juriul salonului, alcătuit din artiștii plastici Daniela Constantin, Suzana Fantanariu, Gloria Grati, Gabriel Kelemen și Marius Jurca, va acorda anul acesta patru premii: Primus inter Pares, Premiul pentru tineret, Premiul juriului si Premiul juriului pentru tineret.

Vernisajul Salonului Artelor Vizuale va avea loc în 19 decembrie, de la ora 18:00, iar despre artiști și creațiile lor va vorbi criticul de artă Gabriel Kelemen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.