Şase afgani și o călăuză, depistaţi la graniţa cu Serbia după ce...

Şase afgani și o călăuză, depistaţi la graniţa cu Serbia după ce au intrat ilegal în România

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră de la Cruceni au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un autovehicul condus de un cetăţean român, şase afgani.

Şoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, fiind arestat pentru 30 de zile.

Duminică, în jurul orei 6:00, agenții au oprit pentru verificări, pe raza localităţii de frontieră Giulvăz din județul Timiș, un autovehicul condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat s-a constatat ca în interior se aflau, în calitate de pasageri, şase cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt afgani cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani şi au trecut ilegal granița din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde.


Șoferul autovehiculului, un bărbat  în vârstă de 51 ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei şase cetăţeni străini să ajungă în Timişoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei şase cetățeni străini. Totodată, şoferul autoturismului este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi,  iar judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea bărbatului în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.