Scena rock: Zece ani de la dispariția prematură a lui Dorin Anghel,...

Scena rock: Zece ani de la dispariția prematură a lui Dorin Anghel, tobarul formației timișorene Amala

0
DISTRIBUIȚI

Pe data de 1 decembrie s-au împlinit zece ani de la moartea tobarului formației Amala, Dorin Anghel, care a decedat în urma unui infarct chiar după ce a susținut un concert în centrul Timișoarei, în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Națională a României.

Muzicianul care a decedat la doar 43 de ani a început să cânte muzică populară germană în comuna Becicherecul Mic în anii copilăriei și a făcut parte din trupele Tornado, Foileton și Amala. În 2012, la un an de la dispariția sa, muzicienii timișoreni au susținut un concert în memoria sa, la clubul Daos, eveniment la care au participat formațiile Amala (Timișoara), Bite (Serbia), Attis (Reșița), Pandora (Timișoara) și Ora H (Timișoara).

„De 1 Decembrie, Dorin Anghel, bateristul trupei Amala, a plecat dintre noi subit, cauza decesului fiind stop cardiac.


Dorin nu suferea de nicio boală cardiacă, decesul acestuia fiind un șoc pentru soția acestuia și pentru cei doi fii ai săi, cât și pentru colegii din trupă, cu care tocmai susținuse două concerte incendiare în Caransebeș și Timișoara. Ironie sau nu, de Ziua României Dorin a coborât de pe scena din Timișoara și a urcat direct pe marea scenă din ceruri să cânte mai departe cu aceeași energie cu care a cântat în ultimele ore din viață să, alături de Amala și de toți românii care au cântat cu ei aseară «Românie, HAI!». Dumnezeu să-l odihnească!“, a fost mesajul formației Amala, imediat după trecerea în neființă a lui Dorin Anghel.

În 2012, la un an de la dispariția sa, o serie de muzicieni au susținut un concert în memoria sa, la clubul Daos, eveniment la care au participat formațiile Amala (Timișoara), Bite (Serbia), Attis (Reșița), Pandora (Timișoara) și Ora H (Timișoara).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.