Se lucrează la reabilitarea Turnului de Apă din Iosefin FOTO

Se lucrează la reabilitarea Turnului de Apă din Iosefin FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1120555942">

Lucrările de reabilitare la Turnul de Apă din Iosefin sunt în grafic, însă abia la început.

În schimb, de ceva vreme, Turnul de Apă din Drobeta Turnu Severin a devenit Castelul de Apă și a fost transformat în Castelul Artelor, având pe fiecare palier expoziții tematice.

Lucrările de reabilitare a Turnului de Apă din Iosefin se apropie de zece la sută.

Potrivit reprezentanților municipalității, se lucrează atât în interior, cât și în exterior la consolidarea fundațiilor.

„În acest moment se lucrează la sablarea balustradei și la consolidarea structurii turnului. Sablarea e un proces prin care se curăță suprafața metalului de vopsea și rugină. Întreaga balustradă care urcă până la punctul de belvedere va fi curățată și revopsită. Pentru consolidare se va adăuga un strat de armare în interior, după cum puteți vedea și din poză, la baza turnului, pe o înălțime de aproximativ patru metri”, a precizat viceprimarul Ruben Lațcău.

Au fost realizate săpături pentru ca forma proiectată să fie accesibilă oricărui vizitator, cu rampă circulară în jurul turnului.

În interiorul Turnului de Apă din Iosefin vor fi amenajate o cafenea, o sală de expoziții, un spațiu foaier, o sală pentru activități culturale și un punct de belvedere.

La finalul reabilitării, turnul va fi preluat de Asociația Prin Banat, care a gândit deja un program care conține 120 de evenimente cu scopul de a reanima cartierul Iosefin.

Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA și este implementat de către Primăria Municipiului Timișoara și Asociația Prin Banat, în perioada octombrie 2020 – februarie 2024.

Turnul de Apă din Iosefin, cu înălțimea de 52 de metri, a fost ridicat în 1914, ca un „frate geamăn” al celui din cartierul Fabric, construit cu doi ani înainte. Atât turnul din Iosefin, cât și cel din Fabric puteau aproviziona orașul cu apă timp de patru ore, în caz de avarii sau de lucrări la rețeaua de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.