Senatorul USR Raoul Trifan: Alin Nica recunoaște public că fondurile din programele...

Senatorul USR Raoul Trifan: Alin Nica recunoaște public că fondurile din programele de dezvoltare se alocă pe criterii politice

1
DISTRIBUIȚI

Raoul Trifan, ales senator din partea USR Timiș, nu a ratat ocazia de a-l „înțepa” pe președintele consiliului județean pentru o declarație legată de Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Alin Nica recunoaște public că fondurile din programele de dezvoltare se alocă pe criterii subiective, care au mai degrabă legătură cu apartenența politică a primarilor decât cu oportunitatea proiectelor propuse spre finanțare”, a spus Raoul Trifan pe pagina sa de Facebook.

„Anghel Saligny va fi gestionat de la secretar de stat PNL, la fel şi CNI-ul de un reprezentant PNL (…) Nu văd niciun motiv ca primarii PNL să plece din partid. Cine e la putere se presupune că are mai multe pârghii să ducă la sfârşit proiectele pentru cetăţeni, cum să pleci de la putere?”, este declarația lui Alin Nica (PNL) la care face referire senatorul USR.

„Îi mulțumesc domnului Nica pentru candoarea cu care confirmă că ceea ce reclama USR la programul Anghel Saligny este real și că principalul criteriu după care cele 50 de miliarde de lei vor fi alocate este, de fapt, apartenența politică.


Este adevărat că fiecare localitate din România are alocată o sumă minimă prin program, dar aceste sume acoperă doar 22 din cele 50 de miliarde planificate pentru dezvoltare. Restul vor fi alocate, ca de obicei, din pixul ministrului. De la prieteni, pentru prieteni”, mai spune mesajul lui Raoul Trifan.

Acesta trage un semnal de alarmă în privința posibilității ca unele administrații să fie lăsate intenționat la urmă. „Nu e totuna dacă primești banii pentru proiecte în 2021 sau în 2028. Programul se întinde pe 7 ani, deci un oraș ca Timișoara poate fi lăsat intenționat la coada listei. Pentru că, nu-i așa, timișorenii trebuie să fie educați să voteze cum trebuie data viitoare. Dacă nu credeți că peneliștii sunt în stare să pedepsească o comunitate pentru alegerile ei în materie de lideri, gândiți-vă de ce Timișoara, oraș care este un contributor net la bugetul de stat, a trebuit să stea 3 zile fără încălzire când rezolvarea era de la bun început în pixul lui Florin Cîțu. Dacă nu știți de ce a trebuit să fie așa vă propun să-l întrebați pe același Alin Nica. Cine știe, poate ne face o surpriză și îi mai scapă vreun adevăr pe gură”, a încheiat senatorul de Timiș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.