Sentințe definitive în dosarul DIICOT al grupării hoților de lux. Cine sunt...

Sentințe definitive în dosarul DIICOT al grupării hoților de lux. Cine sunt campionii pedepselor

0
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a dat, astăzi, sentințele definitive în dosarul DIICOT al grupării hoților de lux. Gruparea a fost acuzată de comiterea mai multor spargeri în Timiș, Hunedoara sau Caraș Severin, hoții vizând ”ținte” despre care aveau informații că au sume importante de bani în casă. Printre cei prădați a fost și fostului șef al Finanțelor Publice din Oțelu Roșu, Petru Lupșac, din casă căruia a fost furat un seif în care erau 1,7 milioane lei.

În cazul liderului grupării, Ciprian Câmpean pedeapsa inițială de 19 ani 3 luni și  10 zile închisoare dată de Tribunalul Timiș i-a fost redusă la 14 (paisprezece) ani 3 (trei) luni şi 10 (zece) zile închisoare în regim de detenţie, judecătorii de la CAT micșorând pedeapsa în cazul acuzației de ultraj în forma tentativei de omor.

Lucian Mihălțan, un apropiat al liderului interlop Lucian Boncu și acuzat de DIICOT că l-a ajutat pe arădeanul Cosmin Mladin în dosarul contrabandei cu țigări, condamnat inițial la 13 ani și 11 luni de închisoare a primit acum o pedeapsă  de 11 ani închisoare.

Adrian Bolbos, condamnat de Tribunalul Timiș, la 13 ani și 10 luni a primit, în final, o pedeapsă de de 10 ani şi o lună închisoare.

Ion Pășan a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de aderare la un grup infracțional organizat, dar în loc de 2 ani și 1 lună de închisoare cu suspendare a primit o pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare cu executare.


De asemenea, Ciprian Jurgi a fost achitat de acuzația de aderare la grup infracțional organizat, dar a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu executare.

Petru Cosmin Cernescu a fost condamnat definitiv, de asemenea, la 2 ani de închisoare.

Negrescu Valentin Viorel a rămas cu pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare sub supreaveghere.

Răzvan Donici Constantin Răzvan a fost achitat pentru infracțiunea de tăinuire și a primit o pedeapsă definitivă de  2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Cătălin Vasile Bunea a fost condamnat definitiv la trei ani și 20 de zile de închisoare cu executare. Pentru ceilalți inculpați din dosar au rămas definitive sentințele date de Tribunalul Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.