Studii despre COVID: persoanele care se reinfectează pot face forme mai grave...

Studii despre COVID: persoanele care se reinfectează pot face forme mai grave ale bolii

0
DISTRIBUIȚI

Persoanele care se reinfectează pot face forme mai grave ale bolii, arată unele studii realizate în mai multe zone ale lumii. De aceea, specialiștii recomandă vaccinarea cu doza 3 chiar și în cazul persoanelor trecute prin boală.

Medicul Octavian Jurma susține că ultimele studii arată că vaccinarea oferă protecție ridicată în fața variantei Omicron a virusului SARS CoV-2.

„Cea mai bună veste, care vine fără nici o rezervă și este confirmată deja de numeroase studii independente, este că vaccinarea oferă în continuare o protecție ridicată față de formele grave de boală și deces iar vaccinarea cu booster ( a 3-a doză) produce o protecție de 70% inclusiv față de infectarea cu Omicron.


Vești bune sunt și pentru cei trecuți recent prin Delta care lasă în urmă o protecție bună față de formele grave de boală în cazul infectării cu Omicron chiar dacă nu poate împiedică reinfectarea”, a explicat Octavian Jurma.

Totuși, specialistul atrage atenția că vaccinarea este recomandată și persoanelor trecute prin boală deoarece reinfectarea poate duce la forme mai grave COVID.

„În toate cazurile de infectare este însă preferabilă dobândirea imunității hibride prin vaccinare decât reinfectarea. Sunt studii care sugerează că reinfectarea poate duce la forme mai grave de boală iar co-infectarea (infectarea simultan cu multiple tulpini sau virusuri) este un factor agravant mai ales în cazul co-infectării cu gripă”, a precizat Octavian Jurma.

Potrivit Ministerului Sănătății, numărul cazurilor cu varianta Omicron a ajuns în România la 43

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.