Suspiciuni de șpagă la frontiera de vest, după un clip postat pe...

Suspiciuni de șpagă la frontiera de vest, după un clip postat pe o rețea de socializare. Europol neagă categoric

4
DISTRIBUIȚI

Un scurt clip apărut pe reţelele de socializare, în care un polițist de frontieră primește ceva de la fiecare călător care coboară dintr-un autobuz, a stârnit reacția sindicatului Europol.

În imaginile publicate inițial pe TikTok se vede cum mai mulți români care veneau din străinătate coborau dintr-un autocar și unul câte unul puneau ceva în mâna polițistului de frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad. Persoana care a postat clipul este de părere că este vorba de bani pe care călătorii îi oferă ca să scape de carantină.

Conform sindicatului Europol, nu este însă vorba de așa ceva.


„Colegul nostru care apare în imaginile video era planificat chiar la stațiile mobile de lucru, iar «șpăgile» despre care s-a spus, erau de fapt cărțile de identitate și certificatele digitale ale persoanelor pentru a putea fi verificate cât mai repede, în condițiile în care temperaturile de afară abia depășeau cu puțin 0 grade, polițiștii de frontieră stând ore în șir în asemenea condiții, când uneori nu-și mai pot mișca nici degetele de la mâini din cauza temperaturilor vitrege. Pentru că a îndrăznit să pună actele persoanelor în buzunar, iar apoi să le verifice pe rând, având și o stație mobilă de verificare asupra sa, colegului nostru i s-a pus direct eticheta de «șpăgar» sau «hoț». Știm cu toții că știrile negative cu polițiști dau bine în presă, dar eforturile depuse de colegii noștri polițiști de frontieră în această perioadă nu trebuie răsplătite cu știri false, iar în toată această perioadă când toți românii se pregătesc de vacanța cu ocazia sărbătorilor Nașterii Domnului, colegii noștri sunt la datorie, indiferent de zi sau de condițiile meteo”, se arată în comunicatul Europol.

4 COMENTARII

  1. BAIII,,boschetarilor,,DE LA SINDICATUL europol.. sunteti penibili pe bune….e SPAGA 100% …daca aduna buletinele le tine pe toate gramada unul peste altul,nu le ascunde in buzunar pe rand…sunteti gunoaie ,,SPAGARI,, 9 DIN 10…ASTA E MEDIA VOASTRA.
    DATIMA IN JUDECATA PENTRU DEFAIMARE SAU CE VRETI VOI….TOT PUTITI A ,,SPAGA,,….OAMENII LEGII CICA :))))

  2. Spaga nu se ia asa. Daca era vorba de spaga, o strangea soferul si o dadea fara niciun martor, in ghereta sau in cladirea punctului. Nici macar naşul de tren nu mai ia de fata cu alti calatori, credeti ca politistii de frontiera care stiu ca in orice clipa cineva poate fi cu ochii pe ei, ar face o gafa de asemenea proportii? Vedeti numai spaga si spagari peste tot…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.