Un singur câştigător de la SCM Timișoara în ancheta „Superlativele din rugbyul...

Un singur câştigător de la SCM Timișoara în ancheta „Superlativele din rugbyul românesc” 2021

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Kemal Altinok – SCM Timişoara / Facebook

SCM Rugby Timişoara nu a avut un an la nivelul celor anteriori şi acest aspect se vede inclusiv în anchetele de final de an. Clubul bănăţean a avut şapte nominalizaţi în tradiţionalul sondaj al „Superlativelor” reluat de FR Rugby, dar doar un singur jucător s-a impus la categoria lui. E vorba de tânărul Kemal Altinok, desemnat prin vot cel mai bun jucător U20 din ţară.

Kemal Altinok, care e şi căpitanul naţionalei U20, a primit 755 de voturi, adică ceva mai bine de 28%. Pentru fiecare categorie au existat cinci opţiuni şi s-a votat în perioada 23-29 decembrie pe site-ul rugbyromania.ro.


La aceeaşi categorie Romeo-Corrado Ștețco, tot de la SCM, s-a clasat pe 4.

Altinok a debutat recent şi la o reprezentativă de seniori – România A, marcând în testul pierdut în deplasare cu Italia A.

Ancheiat „Superaltivele din rugbyul românesc” nu a fost organizată în 2020, an sportiv afectat de pandemie.

Andre Gorin (Bayonne/Hyeres Carqueiranne La Crau) a fost votat cel mai bun jucător român din străinătate. La secţiunea dedicată jucătorilor din SuperLigă a concurat Gabriel Rupanu de la trupa de pe Bega, dar acesta a ieşit abia al 4-lea (precum echipa timişoreană în clasament), Ovidiu Cojocaru (Baia Mare) a fost votat cel mai bun. Ionel Melinte, acum la Hyeres Carqueiranne La Crau, dar cu start de an pe Bega, a ieşit pe poziţia secundă

Etonia Sauquru, tot de la SCM, a ieşit chiar pe ultima poziţie la capitolul străini. Totuşi, de notat că cel care s-a impus la vot, Hinckley Vaovasa (Steaua) a evoluat mai întâi la Timişoara în 2021. La U23 Dănuţ Jipa (SCM) a ieşit al doilea, la mare luptă cu Paul Popoaia (Baia Mare), care l-a devansat cu doar 11 voturi!

Deşi e acum pe Bega, Alin Conache a fost eligibil în ancheta dedicată jucătorilor din Divizia Naţională (L2), deoarece a fost în prima parte a sezonului la Gura Humorului, şi a ieşit pe poziţia secundă în această anchetă.

Bănăţenii au mai avut nominalizări la categoria „Cel mai bun antrenor seniori – SuperLiga”, dar Vali Calafeteanu a ieşit şi el doar pe 4, în timp ce Sosene Anesi, ex-timişorean acum la Dinamo, a fost cu o treaptă mai sus (precum în campionat). În fine, câştigătorul premiului de antrenorul anului a fost luat de Eugen Apjok.

Lista completă a Superlativelor poate fi consultată AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.