Utilizări de zi cu zi ale unui generator electric

Utilizări de zi cu zi ale unui generator electric

0
DISTRIBUIȚI

Dacă te-ai întrebat vreodată pentru ce este folosit un generator electric, consideră-te norocos să trăiești undeva cu o rețea electrică atât de sigură.

Datorită capacității lor de încredere de a furniza energie electrică atunci când altfel nu ar exista, generatoarele au fost un element obligatoriu pentru unii proprietarii de afaceri și/sau de case în ultimii ani. Și au devenit mai populare, datorită în parte gamei lor largi de funcții.

Iată câteva dintre cele mai comune aplicații pentru care pot fi folosite generatoare electrice.

  1. Urgențe

Generatoarele sunt sinonime cu pregătirea pentru dezastre, iar utilizarea în situații de urgență este una dintre cele mai comune. Utilitatea generatoarelor în timpul unui dezastru natural, cum ar fi o inundație, care întrerupe energia pentru zile în șir, poate fi salvatoare de-a dreptul. Temperaturile reci extreme ucid oameni în fiecare an, iar capacitatea unui electric generator de a alimenta ceva la fel de simplu ca un încălzitor în timpul unui viscol ar putea însemna diferența dintre viață și moarte.

  1. Întreruperi dese de curent

Când se întrerupe curentul din motive care nu sunt de urgență, un electric generator de rezervă de mare capacitate îți poate menține în funcționare echipamentele electrice și electronice. Dar pentru că majoritatea românilor se confruntă cu întreruperi doar pentru câteva ore pe an în medie, mulți consumatori optează pentru un electric generator mai mic, portabil, care poate menține frigiderul în funcțiune și alte electrocasnice minore alimentate până când revine curentul.

  1. Putere De Așteptare Pentru Companii

Când vine vorba de fiabilitatea rețelei de energie, companiile au mult mai mult în joc decât proprietarul obișnuit. Câteva ore de echipamente nefuncționale ar putea însemna comenzi ratate în valoare de câteva milioane de lei și clienți pierduți pentru totdeauna.

Un electric generator de așteptare (sau două) este cea mai bună modalitate pentru companii de a asigura o sursă de energie practic neîntreruptă.


Anumite industrii, cum ar fi spitalele, sunt mandatate să aibă o literalmente aprovizionare neîntreruptă, care se poate face cu un sistem UPS (sursă de alimentare neîntreruptă), astfel încât întreruperile de curent să fie reduse la maxim câteva secunde.

  1. Camping

Un electric generator pentru camping adaugă o notă de civilizație în aer liber. Poate vrei să alimentezi o tigaie electrică, lumini, un ventilator sau un grătar electric pentru peștele proaspăt prins. Așadar, nu ai nevoie de prea multă capacitate de generare.

Generatoarele cu invertor sunt o alegere populară pentru tabere, deoarece sunt silențioase, adesea un must-have, deoarece multe locuri de campare au limite stricte de zgomot. De asemenea, sunt ușoare și compacte, deși sunt adesea mai scumpe decât alte modele.

  1. Construcții

După cum ți-ai putea imagina, șantierele de construcții nu au adesea sursele de alimentare ușor disponibile. Dar asta nu înseamnă că totul se face manual. Generatoarele diesel uriașe sunt adesea introduse pentru a sprijini mașinile, remorcile, ventilația, pompele de apă, securitatea și multe altele. Generatoarele portabile alimentează ferăstraie de masă, polizoare, burghie și alte unelte electrice. Există chiar și o clasă specială de generatoare pentru sudare care combină un sudor cu un generator.

  1. Mineritul

La fel ca șantierele de construcții, minele sunt adesea medii primitive care depind de generatoare pentru a face lucrurile. Se estimează că 70% din energia electrică medie a operațiunii miniere provine din electricitatea generată, care alimentează burghiile și excavatoarele. De asemenea, luminează tunelurile adânc sub pământ pentru a permite minerilor să lucreze.

  1. Agricultura și creșterea animalelor

Generatoarele sunt adesea folosite ca energie de rezervă sau chiar ca energie primară pentru operațiunile agricole, precum și ca energie portabilă pentru lucrul în locații greu accesibile. Încălzitoarele de hambar sau grajd, pompele de aer pentru piscicultura și sistemele de irigare sunt doar câteva dispozitive de fermă și crescătorie care sunt alimentate în mod obișnuit de un electric generator.

  1. Munca de noapte

Echipajele de întreținere a drumurilor sunt un exemplu de oameni care trebuie să poată lucra noaptea pentru a minimiza inconvenientele pentru șoferi. Pentru astfel de lucrări, turnurile de lumină montate pe remorcă – adesea atașate direct la generatoare – sunt folosite pentru a oferi o soluție temporară.

  1. Târguri

Generatoarele portabile fac posibilă transformarea unei parcări de școală în terenuri de târg. Un generator alimentează caruselurile, mașinile cu gheață și aparatul de făcut vată pe băț, muzica, luminile și toate celelalte lucruri distractive care au nevoie de electricitate pentru a funcționa.