Vernisajul expoziței „You’ll Never Walk Alone” – un îndemn la unitate și...

Vernisajul expoziței „You’ll Never Walk Alone” – un îndemn la unitate și solidaritate în pandemie

0
DISTRIBUIȚI

Vernisajul expoziției You’ll Never Walk Alone” va avea loc sâmbătă, 18 decembrie, la ora 18, la Galeria „Baraka” (strada Popa Șapcă nr. 5), unde publicul este invitat să ia contact cu opera atiștilor.

„Prin intermediul acestui ansamblu expozițional, alcătuit din lucrări ample, majoritatea fiind picturi acromate, artiștii vor să atragă atenția asupra următorului fapt: merită să trecem peste perioadele întunecate, pentru că acestea se vor risipi în cele din urmă, asemenea unei furtuni, iar reflecția cerului senin și cald va putea fi privită din nou în oglinda apelor vieții. Celebrul mesaj «You’ll Never Walk Alone» inspiră, încurajează, stimulează și protejează. Acesta aparține cântecului cu același titlu, care dăinuie încă din anul 1945, când a fost scris pentru filmul «Carousel». Ulterior devine un fenomen mondial, fiind cântat de către coruri masive de suporteri la meciurile de fotbal din toată lumea.


În Marea Britanie, cântecul ajunge în Top 10 în data de 19 octombrie 1963, chiar înaintea unui meci al echipei FC Liverpool, jucat acasă, împotriva lui West Brom. Conform tradiției, piesele din UK din Top 10, urmau să fie cântate de către suporterii Cormoranilor, astfel se crede că atunci a fost prima dată când refrenul s-a auzit pe Anfield, fapt neatestat documentar. Doi ani mai târziu, Cormoranii aveau să rămână pentru totdeauna asociați cu «You’ll Never Walk Alone», atunci când, în cadrul unui meci FC Liverpool contra Leeds United, comentatorul sportiv Kenneth Wolstenholme descria piesa ca fiind «Liverpool’s signature tune». «You’ll Never Walk Alone» se află pe buzele și în inima oamenilor de aproape opt decenii, iar în prezent, în Europa și Regatul Unit, a devenit imnul de sprijin pentru personalul medical și pentru cei aflați în carantină în timpul pandemiei de COVID-19. Duoul își propune să raspândească ilustrul mesaj «You’ll Never Walk Alone» deopotrivă prin intermediul artelor vizuale, fiind un îndemn la unitate și solidaritate, aspecte care contează cu precădere în această perioadă, în care cu toții ne aflăm, mai mult sau mai puțin, sub semnul incertitudinilor și al temerilor, din pricina aceleiași cauze: pandemia de COVID-19”, a spus Norica-Ioana Popescu, curatoarea expoziției.

Expoziția este deschisă până în data de 18 ianuarie 2022 şi va putea fi vizitată  respectând măsurile și regulile aflate în vigoare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.