Zeci de cetățeni din India și Afganistan, prinși în timp ce încercau...

Zeci de cetățeni din India și Afganistan, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest, ascunși în TIR-uri

0
DISTRIBUIȚI

25 de cetățeni din India și Afganistan au fost descoperiți ascunși în TIR-uri de polițiștii de frontieră din Arad.

La Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, s-a prezentat marți pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean bulgar la volanul unui TIR, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje pe ruta Turcia-Cehia.

În urma controlului, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șapte cetăţeni străini.

Aceștia au fost duși la sediul poliției pentru cercetări. Polițiștii au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și India, solicitanţi de azil în România.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii au verificat alte două TIR-uri conduse de un cetățean turc, respectiv un bulgar, care transportau mobilier și piese auto pentru societăți comerciale din Belgia și Germania.

În urma controlului, polițiștii au descoperit, ascunși în compartimentul destinat mărfurilor, treisprezece cetăţeni străini. Aceșia sunt cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil în țara noastră.

Tot marți, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand au observat la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, cinci persoane care se deplasau pe jos către frontiera cu statul vecin.


Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul poliției. Polițiștii au stabilit faptul că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanți de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii fac cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.