Alin Nica, test pozitiv de COVID-19. Acesta s-a întâlnit ieri cu Dominic...

Alin Nica, test pozitiv de COVID-19. Acesta s-a întâlnit ieri cu Dominic Fritz, Ioan Popa și Romeo Dunca UPDATE Reacția primăriei Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și vicepreședintele instituției, Alexandru Proteasa, au fost depistați cu coronavirus.

Cei doi s-au testat ieri pentru deplasarea care se face azi la Novi Sad, alături de alți oficiali și jurnaliști, pentru participarea la festivitățile găzduite de orașul sârb, care anul acesta este Capitală Culturală Europeană.

Ambii se simt bine și sunt asimptomatici, ne-au informat reprezentanții Consiliului Județean Timiș. Atât Nica, dar și Proteasa sunt vaccinați cu trei doze și au mai avut COVID.

Ieri, Alin Nica a participat, la Reșița, la o ședință la care au luat parte mai multe persoane, printre care și primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

„Comunicarea către contacți s-a făcut în privat. Printre cei anunțați se numără și primarul Dominic Fritz”, ne-a spus Loredana Lungu, consilier superior la Biroul Comunicare al CJT.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, după realizarea fotografiei, primarul s-a dezinfectat, iar la întoarcerea de la Reșița a efectuat un test RT-PCR, care a ieșit negativ.


Dominic Fritz nu se va izola.

UPDATE Primăria Timișoara a precizat că edilul-șef nu este considerat contact direct după întâlnirea de ieri cu Alin Nica, și că Fritz a efectuat două teste, ambele negative. „În cursul zilei de ieri, dl. primar Dominic Fritz a participat împreună cu dl. Nica la o conferință de presă, la Reșița. Pe tot parcursul acestui eveniment dl. primar a respectat toate regulile de siguranță, deci nu este considerat contact direct, conform normelor în vigoare. Dl. primar a efectuat ieri un test PCR la Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș», deoarece astăzi este invitat la Novi Sad, la o întâlnire cu primarul acestui oraș și la ceremonia de deschidere a anului în care acest oraș va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii. Testul a ieșit negativ. Domnul primar a repetat testul în această dimineață, iar rezultatul a fost, din nou, negativ. Domnul primar îi urează domnului Nica însănătoșire grabnică și multă sănătate”, a transmis municipalitatea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.