Amenzi de zeci de mii de lei după o acțiune de câteva...

Amenzi de zeci de mii de lei după o acțiune de câteva ore a polițiștilor, jandarmilor și lucrătorilor ITM Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Un dispozitiv constituit la nivelul Poliției municipiului Timișoara din echipajele de ordine publică, investigații criminale, sisteme de securitate, proximitate, jandarmi și lucratori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, a desfăşurat ieri, în intervalul orar 17:00 – 01:00 „activități preventiv-reactive pentru respectarea Legii 55/2020, precum și a normelor de conviețuire socială”.

Polițiștii au verificat 37 de socități comerciale, au controlat 33 de autovehicule și au legitimat 91 de persoane.

„În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale în valoare de 30.850 de lei, dintre care 7 sancțiuni conform Legii 61/1991 în valoare de 900 de lei, 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.350 de lei, conform OUG 195/2002 şi 18 sancțiuni conform Legii 55/2020, în valoare de 23.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.


Polițiștii au verificat șase agenţi de securitate şi au acţionat șapte butoane de panică, nefiind constatate nereguli. Totodată, au reținut, în vederea suspendării, un permis de conducere şi au intervenit la nouă apeluri 112”, a transmis IPJ Timiș.

De asemenea, în jurul orei 22:50, polițiștii timișeni au efectuat verificări la o societate comercială din municipiu, constatând faptul că este organizat un eveniment privat, la care ar fi participat mai multe persoane. În urma verificărilor efectuate au fost legitimate toate persoanele participante la eveniment, fiind sancționate contravențional 12 persoane, conform Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru participarea la un eveniment organizat în spațiu închis. Pe numele administratorului societăți comerciale a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, fiind totodată, sancționat contravențional cu 15.000 de lei.

Oamenii legii atrag atenția asupra faptului că astfel de acțiuni se vor desfășura și în perioada următoare.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.