Aniversare în lumea muzicii: La mulți ani, Maria Hojda!

Aniversare în lumea muzicii: La mulți ani, Maria Hojda!

0
DISTRIBUIȚI

Maria Hojda împlineşte astăzi frumoasa vârstă de 32 de ani, ocazie cu care îi urăm un călduros „La Mulţi Ani!”. Artista s-a născut la Sighetu Marmației și a devenit cunoscută grație concursurilor Megastar, X Factor și Vocea României. Spre deosebire de mulți alți artiști care parcurg ruta „provincie – București“, artista a ales ruta inversă: s-a mutat definitiv în Timișoara, din Capitală. Pentru a fi mai aproape de colegii ei, cu care încântă urechile melomanilor oridecâte ori au ocazia….

Zilele trecute, familia muzicală timișoreană alcătuită din Maria Hojda și TM Groove – care înseamnă Mircea Ardeleanu jr (bass), Marcelle Poaty Souami (keyboards), Florin Cvașa (tobe) Horea Crișovan (chitară) și Deian Feniaț (sunet) – au susținut un concert special care a avut loc la Casa del Retro, unde echipa – fără aportul lui Marcelle Poaty Souami care a fost absent motivat – a reușit încă o dată să fie pe placul celor prezenți și a beneficiat de aplauze binemeritate.

La sfârșitul anului trecut, familia muzicală Hojda a susprins publicul autohton prin proiectul muzical Ma Ra Mu, care a lansat câteva colinde care au avut parte de un feedback extraordinar. Printre concertele de succes din ultima vreme ale echipei TM Groove s-a numărat și cel din prima zi a lunii decembrie 2021 pe scena din Piața Libertății, unde artiștii au realizat o colaborare de zile mari cu Ansamblul Timișul.

„Primele instrumente la care am cântat au fost oalele și lingurile bunicii; frunzele de salcâm; chitara tatălui meu; elastic pe care îl legam de două bețe și ascultam fascinați cum se schimbă notele atunci când îl tensionezi sau detensionezi; mai târziu, un pian micuț pe care l-au cumpărat părinții.


Apoi am studiat pianul în clasele I-IV și V-VIII – violă. Prima dată am urcat pe scenă la vârsta de 5 ani, împreună cu Ligia și tatăl nostru. Am cântat o piesă folk, compusă de el. În copilărie ascultam muzica care era pe placul părinților, printre care se numără: multă muzică folk; Simon and Garfunkel; Joan Baez; Beatles; Abba; Smokie; Iris; muzică simfonică; doine; etc. Apoi am început să descopăr tot felul de trupe. În perioada liceului îmi plăceau: Janis Joplin; The Doors; Ani di Franco; Tori Amos, în mod special albumele „Little Eartquakes” și „Boys for pele”; Nightwish; Led Zeppelin; Coldplay; Luna Amară; Vița de vie; Urma; Alanis Morisette; Massive Attack; Sepultura și multe altele. După această perioadă, gusturile au început să evolueze, am avut alte căutări și am descoperit o muzică mai complexă. Îmi plăceau foarte mult: Dead can Dance și Bjork; Nik Bartsch Ronin; Pink Floyd; Daffer Yousef și mulți alții care au rămas în playlistul meu actual. La aceștia se tot adaugă muzicieni, din diferite zone. De la art pop la electronic și muzică simfonică“, ne-a declarat Maria în cadrul unui interviu pe care îl puteți citi în întregime aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.