Aproape 2.000 de vaccinuri anti-HPV au ajuns în Timiș. Cine poate beneficia...

Aproape 2.000 de vaccinuri anti-HPV au ajuns în Timiș. Cine poate beneficia gratuit

0
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș a recepționat o tranșă de vaccin anti-HPV nonavalent Gardasil 9, de 1.860 doze.

Aceasta urmează să fie distribuită, în zilele următoare către medicii de familie, în vederea vaccinării fetelor, pe baza solicitărilor părinților ori a reprezentanților legali, care au transmis cererile către medicii de familie pe parcursul anului 2021.

Anul trecut, Ministerul Sănătății a extins grupa de vârstă pentru vaccinarea gratuită anti-HPV, astfel încât să fie incluse și fetele cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, conform recomandărilor comisiilor de Epidemiologie și de Oncologie din cadrul Ministerului Sănătății, precum și ale specialiștilor din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Până în 2021, vaccinarea anti-HPV se realiza gratuit doar pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani.

Gardasil 9 previne infecția împotriva a patru tipuri de HPV la care se adaugă prevenția față de încă cinci tipuri HPV cancerigene (HPV 31, 33, 45, 52 si 58) și care sunt răspunzătoare împreună de încă 10-20% dintre cazurile de cancer de col uterin.


Gardasil 9 oferă astfel cea mai completă protecție antivirală.

„Vaccinarea anti-HPV este cea mai bună metodă de prevenire a cancerului de col uterin și Direcția de Sănătate Publică Timiș încurajează părinții să solicite informații medicilor de familie și celor de specialitate cu privire la beneficiile acestui tip de vaccinare”, au transmis, marți, reprezentanții DSP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.