Avocații administrației Fritz și-au decontat orele petrecute pe drum la preț de...

Avocații administrației Fritz și-au decontat orele petrecute pe drum la preț de consultanță juridică. Cât a costat un drum București – Târgu Mureș

9
DISTRIBUIȚI

Ultimele rapoarte de activitate în baza cărora avocații de la Schönherr și Asociații SCA au cerut Primăriei Timișoara să fie plătiți scot la iveală noi decontări cu cântec. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că administrația Dominic Fritz a decontat servicii prestate în afara contractului care prevedea consultanță pentru salvarea patrimoniului companiei de termoficare Colterm SA. Ieri, Renașterea bănățeană a publicat informația că avocații de la Schönherr au decontat munca pentru a formula un refuz la solicitarea făcută de PRESSALERT.ro Primăriei Timișoara, în baza legii accesului la informații de interes public, de a comunica chiar rapoartele de activitate ale societății de avocatură austriece, care a câștigat contractul cu administrația Fritz chiar dacă a venit cu cea mai scumpă ofertă finală, 1.060.500 lei plus TVA prețul fiind de 350 lei/oră.

Conform rapoartelor de activitate pentru lunile octombrie și noiembrie 2021, în baza cărora se face plata facturilor, avocații de la Schönherr au trecut la decont, la preț de consultanță, și orele petrecute în avion și pe drum, pentru a se duce și reprezenta Primăria Timișoara la procese.


În 12 octombrie, Ioana Naroși a decontat ”timp de călătorie București-Târgu Mureș și retur” nu mai puțin de 11 ore, adică 3.850 lei, iar pentru ”asistență juridică și reprezentare în dosarul nr.266/1361/2021 aflat pe rolul Curții de Apel Târgu Mureș” a trecut 100 minute – 583,33 lei.  În 25 octombrie, tot aceasta pleacă din nou în delegație la Târgu Mureș, pentru un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Mureș. Decontează doar 10 ore ”timp călătorie București – Cluj Napoca, Cluj Napoca – Târgu Mureș”, adică 3.500 lei, și 100 de minute ”asistență juridică și reprezentare”.

În luna următoare, în 8 noiembrie, tot Ioana Narosi a trecut pentru decont doar 6 ore cu explicația ”timp călătorie București – Cluj Napoca, Cluj Napoca – Târgu Mureș”, de data aceasta deplasarea fiind facturată ”doar” cu 2.100 lei.. A doua zi, a decontat în schimb șase ore ”asistență juridică și reprezentare în dosarul nr.266/1361/2021 aflat pe rolul Curții de Apel Târgu Mureș. Pregătire dosar”.

În rapoartele anterioare, avocații de la Schönherr nu și-au decontat drumurile făcute, chiar dacă au venit de mai multe ori la Timișoara pentru a participa la diverse întâlniri.

9 COMENTARII

  1. O precizare: practica asta e standard pentru toate multinationalele. Ia cumpara ceva echipament scump, cu service delicat pe care il poti face doar la reprezentanta. O sa ai surpriza, Dragos, ca te taxeaza inclusiv pentru drum, pentru ca firma il plateste pe omul ala inclusiv cand e pe drum. Asta e explicatia.

    O fi lipsita de inspiratie alegerea acestei firme, dar aspectul cu orele de drum chiar nu e imputabil.

  2. cum era sloganul ala al useristilor? „fara hotie la primarie”? sau „o romanie fara hotie”? lol. pt ei nu e valabil. cum nici „fara penali in functii publice” nu e valabil cand e vorba de penalii lor

  3. Slăbuț Pressalert.
    Omul respectiv este o resursă pentru companie. Costa firma 1 leu pe oră. Nu contează că e in călătorie sau la birou, rata orară e aceeasi. Pe dumneavoastră la ziar va platesc 100 ron pe zi lunea și în rest cu 120?
    E evident ca îi călăriți pe useristi si le căutați nod in papură. De dragul obiectivității cu care ne scoateți ochii, folosiți aceeași oca pentru toți.

  4. Gresit, se plateste o zi de lucru, nu orele de drum. Si se plateste o diurna, pentru zilele cand esti plecat. Dar sa decontezi orele de drum ca ore de consultanta juridica e absurd, imoral si, sper, ilegal. Si sa speram ca vor fi pedepsiti, atat avocatii, cat si cine i-a angajat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.