Bula paralelă a administrației Fritz

Bula paralelă a administrației Fritz

3
DISTRIBUIȚI

2022 a început cu scâncetele viceprimarului Ruben Lațcău pe Facebook că administrația USR-istă este sabotată de structuri paralele, obscure, care – ca și în vremea lui Nicole Robu – se opun dezvoltării și reformei Timișoarei. Imediat, armata de adulatori a început să-i țină isonul. Chiar și atunci când cu maxim tupeu a susținut că amenda record de 21 de milioane de euro nu a luat-o Primăria Timișoara „că nu are cazane”, ci Colterm. De parcă nu directorii și consiliul de administrație, toți „unși” după criteriul fidelității față de USR, model preluat la virgulă de la huliții pesediști și liberali, erau cei care conduceau compania și, deși știau că se apropie termenul limită, nu au făcut nimic să convoace AGA și să vadă cum rezolvă problema. Au încercat și minciuna cu bugetul care ar fi fost croit de Robu, dar li s-a întors drept în față.

În timp ce se văicăresc, USR-iștii  sunt cei care construiesc cu sârg și mult tupeu o structură de putere paralelă, în care angajații primăriei devin obiecte de decor, care trebuie să execute ordinele primite din altă parte. Cel mai bun exemplu este dezvăluirea despre modul în care Primăria Timișoara a reacționat atunci când PRESSALERT.ro a cerut documentele care justificau plata pentru avocații aleși pe sprânceană să găsească soluții pentru Colterm. În loc de transparența clamată de primarul Fritz prin campania electorală și prin interviuri, am primit un mare nu. Iar decizia a fost luată și scrisă chiar de cei vizați de solicitare – prestatorii de servicii de la Schonherr.


Autoritatea unei instituții a statului, cum este primăria, a fost transferată unor privați, iar acest lucru este în afara legii. Ba mai mult, statul a fost și pus la plată pentru că a fost de acord să-și predea autoritatea. O structură paralelă a ajuns să răspundă, de facto, în locul instituției publice. Curat disoluție a autorității statului. Totul pentru a se acoperi ilegalitățile și incompetența celor din fruntea administrației timișorene.

În bula creată de Dominic Fritz orice e posibil chiar dacă asta înseamnă încălcarea flagrantă a legii – cum este cazul patrimoniului Colterm mutat din pix în cel al municipiului Timișoara pentru zero lei, după ce au fost emise documente oficiale cu informații false. Bine-nțeles că totul se face în numele binelui Timișoarei, iar când sunt dezvăluite, primarul striga că-s grupurile de interese care-l subminează că vrea legalitate și transparență. Fritz vorbește de respectarea principiilor, după ce administrația sa i-a pus înapoi în consiliul de administrație de la Colterm pe cei pe care tot ea i-a dat afară cu scandal, acuzând că au fost numiți politic de Robu și sunt incompetenți. Iar când au rămas fără „coledzi”, i-a pus în alt CA.

Atât de mult contează principiile, până în momentul în care i se cer explicații și refuză să răspundă. Apropo, Dominic Fritz nu a mai făcut o conferință de presă de aproape trei luni de zile. Mai exact de când a luat amploare scandalul Colterm, unde rămân o grămadă de întrebări fără răspunsuri din partea sa. Și numărul crește de la o zi la alta. Respect pentru cetățean și pentru transparență, desigur.

„Străveziul” primar a ales să comunice prin postări de pe Facebook, scrise cu grijă de alții. Așa jurnaliștii nu pot pune întrebări incomode, iar, dacă se găsește cineva să comenteze, imediat sare gherila de partid să-i ia apărarea. Pentru că liniștea bulei este de neprețuit.

Ce nu înțeleg cei din bula (paralelă de prea multe ori cu realitatea și cu legalitatea) lui Fritz este că, în afara acesteia, lucrurile se văd cu totul diferit. Deși par că plutesc pe norișori, se prăbușesc. Mult mai repede decât alții. Pentru că ei au fost cei care au ridicat foarte, foarte sus nivelul așteptărilor. „Fără hoție în primărie” și „Reguli și seriozitate în primărie”. Remember?

3 COMENTARII

  1. „Autoritatea unei instituții a statului, cum este primăria, a fost transferată unor privați, iar acest lucru este în afara legii. Ba mai mult, statul a fost și pus la plată pentru că a fost de acord să-și predea autoritatea.” Nici nu iti dai seama Bota cat de mult adevar ai spus. Din pacate doar tu vezi asta. Curtea de Conturi sta si se uita la stele, procurorii nu fac nimic ca nu au fost „sesizati” si noi vedem cum autoritatea pulica ce ne reprezinta pe noi toti, cetateni ai acestui oras, bogati, saraci, intelectuali, oameni simpli este ingenucheata de o gasca de „mafioti infatuati”.

    • Pai cetatenii ,aia care l-au votat, sa plateasca solidar cu Donimic.
      Sa nu uitam in schimb ca pressalert,opinia si tion l-au pus primar pe Donimic. Cu un an inainte de alegeri ,zilnic vedeam pe ele articole platite cu titluri: ,,Solutia lui Friitz la…,, ,,Fritz atrage atentia,, ,,Fritz are solutia la…,, Fritz avertizeaza ca…,, Replica lui Fritz la…,,, etc.
      Va mai amintiti?
      Ai curaj pressalert sa lasi comentul asta?Sau il cenzurezi ca de obicei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.