Ce obligație au cei care generează deșeuri medicale și la cât se...

Ce obligație au cei care generează deșeuri medicale și la cât se ridică amenda pentru nerespectarea ei

0
DISTRIBUIȚI

A fost stabilit termenul de depunere la Primăria Timișoara pentru Planul de eliminare a deşeurilor provenite din activităţile medicale.

Potrivit unei decizii a consiliului local, producătorii/generatorii de deşeuri rezultate din activitățile medicale, au obligaţia să prezinte anual, până la data de 1 martie, compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei Timişoara, Planul de eliminare a deşeurilor pentru activităţile medicale pe care le-au desfășurat în anul precedent pe teritoriul municipiului.

De asemenea, potrivit prevederilor art. 10, alin. (1) din HCL nr. 189/2020 privind aprobarea Regulamentului privind gestionarea deşeurilor din construcţii şi demolări în Municipiul Timişoara, deşeurile de la lucrările de intervenţii, refaceri şi construcţii edilitar–gospodăreşti, vor fi gestionate de producător/generator, care are obligaţia să prezinte anual, până la data de 1 martie, compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, Planul de eliminare a deşeurilor pentru activităţile pe care le-a desfășurat în anul precedent pe teritoriul municipiului Timişoara.

Conţinutul Planului de eliminare a deşeurilor este prevăzut la art.


10, alin. (2) din actul normativ menționat anterior.

Planul de eliminare a deşeurilor va fi depus în două exemplare, din care un exemplar vizat va putea fi ridicat de la camera 12, după 15 zile. În cazul planurilor incorecte sau incomplete, documentaţia va fi restituită la acelaşi ghişeu, urmând a se depune o nouă documentaţie, întocmită în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Nedepunerea Planului de eliminare a deşeurilor, în termenul prevăzut de actele normative locale, se sancţionează contravenţional, astfel: pentru persoane fizice cu amendă cuprinsă între 1.500 – 2.000 lei, iar pentru persoane juridice cu amendă cuprinsă între 2.000 și 2.500 lei.

Aceste documente se depun la Primăria Municipiului Timişoara, camera 12 – Serviciul Informare și Consiliere Cetăţeni, ghişeele 1 şi 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.