Prețurile apartamentelor, în creștere la început de an în marile orașe

Prețurile apartamentelor, în creștere la început de an în marile orașe

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2003371616">

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iași s-a situat pe ultimul loc în clasamentul creșterilor de preț.

La începutul lui 2022, prețul mediu solicitat pentru apartamentele disponibile spre vânzare la nivel național se situează, potrivit Indicelui imobiliare.ro, la 1.593 de euro pe metru pătrat util, în creștere cu 2,7% față de luna anterioară (când ajungea la 1.551 de euro pe metru pătrat util).

Cu o singură excepție, pretențiile vânzătorilor au avut o tendință ascendentă atât pe piața nouă, cât și pe cea veche, în toate cele șase centre regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro.

În orașul de pe Bega, prețul mediu solicitat la vânzarea unui apartament a ajuns, la începutul lui 2022, la 1.378 de euro pe metru pătrat util – în condițiile unui avans lunar de 1%, de la 1.364 de euro pe metru pătrat.

Apartamentele vechi s-au apreciat, în perioada analizată, tot cu 1%, ajungând să coste 1.367 de euro pe metru pătrat (față de 1.354 de euro pe metru pătrat în luna anterioară).

Pe de altă parte, locuințele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au înregistrat un avans de 0,9%, de la 1.397 la 1.410 euro pe metru pătrat, potrivit imobiliare.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.