Ce probleme au provocat migranții carantinați la căminul Liceului CFR din Timişoara

Ce probleme au provocat migranții carantinați la căminul Liceului CFR din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Deși se vorbește aproape exclusiv doar despre pandemia de coronavirus, și migranții pun probleme autorităților locale, a declarat subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

Potrivit acestuia, mai bine de 75.000 de migranți au fost respinși doar în 2021, însă dintre ei, aproximativ 11.000 au reușit să intre în Timiș.

„Dacă nu ar fi existat pandemia, fenomentul care ne-ar fi preocupat toată ziua ar fi fost cel migraționist.


Tot traficul ilegal de migranți care era prin Italia, Marea Mediterană, s-a mutat prin Balcanii de Vest și tranzitează pe o porțiune oarecum scurtă pentru ei, mare pentru noi, județul Timiș. Noi trebuie să îi găsim, noi trebuie să îi carantinăm, să îi testăm, să îi ținem. Au fost probleme acolo (n. r. – la internatul fostului Liceulu CFR), inclusiv cu boli, inclusiv cu paraziți. În urmă cu o săptămână printr-o fundație s-au schimbat, de exemplu, toate saltelele, fiindcă erau infestate de paraziți, au fost arse. Avem probleme pe alte fenomene, că să nu mai vorbim că Instituția Prefectului ar trebui să se ocupe de verificarea legalității, de hotărâri de consiliu și dispozițiile primarilor, respectiv legi reparatorii și verificarea serviciilor publice deconcentrate. Iată ce facem acum, în principal, sunt lucruri legate de gestionarea situațiilor de urgență”, a mai declarat subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

La centrul de carantinare de la internatul fostului liceu CFR pot fi cazați simultan 100 de migranți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.