Cel mai mare bilanț zilnic raportat de vreo țară în pandemie: 1,35...

Cel mai mare bilanț zilnic raportat de vreo țară în pandemie: 1,35 milioane de noi infecții în SUA, în ultimele 24 de ore

0
DISTRIBUIȚI

Statele Unite au raportat luni 1,35 milioane de noi infecții cu coronavirus, potrivit unei centralizări Reuters. Este cel mai mare bilanț zilnic raportat de vreo țară în pandemie.

Recordul anterior a fost de 1,03 milioane de cazuri pe 3 ianuarie.

Statele Unite au anunțat luni cel puțin 1,35 milioane de noi infecții, în condițiile în care răspândirea variantei Omicron nu dă semne de încetinire.

Media pe șapte zile pentru cazurile noi s-a triplat în două săptămâni, ajungând la peste 700.000 de noi infecții zilnice.

Recordul a fost atins și în ce privește pacienții internați cu COVID, dublându-se în trei săptămâni, potrivit centralizării Reuters.


Au fost peste 136.604 persoane spitalizate cu COVID-19, depășind recordul de 132.051 stabilit în ianuarie anul trecut.

Deși varianta Omicron este potențial mai puțin gravă, oficialii din domeniul sănătății au avertizat că numărul mare de infecții ar putea pune la grea încercare sistemele spitalicești.

Creșterea numărului de cazuri a perturbat școlile, marcate de absențe ale personalului, profesorilor și ale șoferilor de autobuz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.