Centrele de vaccinare pentru copii din Timișoara, amenajate pe gustul celor mici...

Centrele de vaccinare pentru copii din Timișoara, amenajate pe gustul celor mici FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-548234080">

Primăria Timișoara împreună cu cadrele medicale detașate la centrele de vaccinare anit-COVID pentru copii a amenajat spațiile care găzduiesc aceste locații, astfel încât acestea să fie cât mai primitoare și prietenoase cu cei mici.

„De ieri, în Timișoara s-au deschis, prin efortul comun al Primăriei și DSP, două centre de vaccinare pentru copiii cu vârstele între 5 și 11 ani, unul la Casa Tineretului și unul la Spitalul de Copii. Pentru ei se pot face programări pe platformă prin intermediul conturilor părinților, însă programarea nu este obligatorie. Cadrele medicale din cele două centre sunt acolo, zilnic, până la ora 20,00”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Amenajarea este diferită de celelalte centre de vaccinare din Timișoara: cei mici intră în încăperi colorate, cu jucării și spații de relaxare și joacă, să nu se gândească la înțepătura injecției.

„Cei mici trec mai ușor prin boală. Dar nu toți. Vizita la centrul de vaccinare este o opțiune pe care vă rog să o luați în calcul atunci când vă gândiți la sănătatea micuților voștri”, a mai precizat edilul.

În Timiș, copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, se pot imuniza anti-covid la Centrul din Dumbrăvița; Sala de sport din Lugoj; Căminul sportiv din Sânnicolau Mare; Casa de Cultură din Gătaia și Spitalul din Jimbolia.

Programările se pot realiza doar în centrele de vaccinare dedicate acestora, regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.

Vaccinul administrat este Comirnaty, produs de compania Pfizer/BioNTech, iar schema de vaccinare prevăzută pentru această categorie de vârstă este de 10 micrograme/doză la interval de 21 de zile.

Administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile. Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.