Primăria Timișoara vrea să preia Centura de Vest de la Ministerul Transporturilor....

Primăria Timișoara vrea să preia Centura de Vest de la Ministerul Transporturilor. În ce stadiu e șantierul

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a transmis Ministerului Transporturilor un memoriu prin care solicită preluarea execuției lucrărilor la Centura de Vest Timișoara, împreună cu finanțarea aferentă.

Reprezentanții instituției spun că solicitarea vine în contextul declarațiilor ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu ca administrațiile locale ar trebui să preia lucrări publice de interes local și regional de la CNAIR.

95% din traseul Centurii de Vest se află pe teritoriul administrativ al Timișoarei.

Proiectul centurii se află acum la stadiul de studiu de fezabilitate și în decembrie a fost aleasă varianta finală de traseu, de la ieșirea spre Utvin până la ieșirea de pe Calea Aradului, la MAHLE Romania.

Primăria a fost implicată în consultările legate de viitorul traseu încă de la început și propunerile au fost preluate aproape integral de către CNAIR și minister cu privire la alegerea variantei finale de traseu.

În urma acestor discuții, Primăria Timișoara a reușit să obțină corelarea proiectului Centurii de Vest cu cel al Noii Radiale de Vest Timișoara.


Aceasta ar deveni a șaptea radială a orașului, pe lângă Lugojului, Buziașului, Șagului, Gheorghe Lazăr, Torontalului, Aradului și Sever Bocu.

Printr-o bună corelare a proiectelor, vor fi evitate întârzieri, precum cele de la Drumul Boilor, susțin reprezentanții municipalității.

„Avem capacitatea și disponibilitatea administrativă de a ne asuma ducerea la bun sfârșit într-o perioadă cât mai scurtă de timp și la cea mai bună calitate, a acestui proiect strategic pentru sistemul de mobilitate al Timișoarei și regiunii. Centura Timișoarei este povestea fără sfârșit, a ultimelor decenii și e timpul ca printr-un parteneriat onest și transparent cu Ministerul Transporturilor și CNAIR să ne implicăm în construirea tronsonului de Vest. Nu cred că există o instituție mai interesată de finalizarea acestei lucrări în bune condiții, decât Primăria Municipiului Timișoara”, a transmis primarul Dominic Fritz.

În momentul de față, Centura Nord Timișoara este realizată integral, iar Centura Sud în proporție de aproximativ 44%.

„Primăria Municipiului Timișoara are în execuție mai multe proiecte mari de infrastructură rutieră – Calea Bogdăneștilor, bd. Cetății -, care se derulează într-un ritm susținut și se pregătește ca în cursul acestui an să demareze alte șantiere de aceeași importanță (Calea Stan Vidrighin). Gândirea sistemului de mobilitate într-un mod integrat și corelat cu toate proiectele care se implementează în Timișoara, este absolut necesară pentru dezvoltarea durabilă a orașului”, au mai transmis, miercuri, reprezentanții instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.