Chiar și fără asigurare, gravidele beneficiază gratuit de investigații la maternitatea...

Chiar și fără asigurare, gravidele beneficiază gratuit de investigații la maternitatea Odobescu

0
DISTRIBUIȚI

Medicul ginecolog Olimpia Oprea a anunțat, joi, că la maternitatea Odobescu din Timişoara se acordă servicii medicale gratuite de screening prenatal în cadrul proiectului  POCU 149478 – „Dezvoltarea unui sistem regional de centre medicale de excelenţă în screening prenatal în Regiunea de Vest”. Aceasta este inițiatoarea proiectului, pentru care a accesat fonduri europene în valoare de 2,5 milioane de euro.

Astfel, femeile însărcinate asigurate sau neasigurate din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş beneficiază gratuit de: consultaţie de specialitate obstetrică-ginecologie; ecografie obstetricală şi ginecologică; analize de laborator și test Babeş- Papanicolaou; ecografie pentru depistarea anomaliilor fetale (săptămânile 11 – 19+6 zile); dublu test/triplu test; supravegherea sarcinii normale sau cu risc crescut.

Programări se pot face la numărul de telefon: 0771 481 518 sau mail: programare.screening.gravide@gmail.com.

„Potrivit legii, din octombrie, fiecare femeie însărcinată trebuie să aibă carnet de gravidă, iar aici se eliberează.


Avem fonduri și pentru cele care sunt suspecte de trombofilie. Prin acest program, se mai fac investigații complexe în sarcină: Torch (rubeolă, toxoplasmoză, citomegalovirus), plus alte analize de sânge necesare în sarcină”, ne-a spus medicul ginecolog Olimpia Oprea.

Din păcate, spune specialistul, femeile cu posibilități materiale reduse și unele din mediul rural nu se prezintă la control în timpul sarcinii.

Medicul le îndeamnă pe femeile însărcinate, fie că sunt angajate, șomere sau casnice, să se adreseze maternității Odobescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.