Cinci bărbați care au tâlhărit un bătrân de 77 ani, capturați după...

Cinci bărbați care au tâlhărit un bătrân de 77 ani, capturați după o operațiune maraton a polițiștilor UPDATE Încă doi suspecți, arestați preventiv

3
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Timiș au reușit reținerea a  cinci bărbați suspectați că au tâlhărit un bătrân de 77 de ani.

În noaptea de 30/31 decembrie 2021, cinci persoane necunoscute, cu fețele acoperite, au pătruns în locuința din Brestovăț a bărbatului, l-au bătut și l-au legat de mâini și picioare. Atacatorii au sustras 28.600 de lei, două motofierăstraie și 40 kilograme de produse alimentare.

La data de 31 decembrie 2021, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, politiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Timiș au identificat suspecți, despre care existau informații că urmează să părăsească țara.


În paralel cu operațiunile de căutare, s-au făcut trei percheziții domiciliare. În prima zi din 2022 au fost depistați în Timișoara doi bărbați, în vârstă de 31 și 32 de ani, bănuiți de comiterea faptei. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost depistate și recuperate două motofierestraie, o parte din produsele alimentare și 3.600 de lei.

În urma audierilor, aceștia au fost retinuți și în 2 ianuarie, Tribunalul Timiș a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Ulterior au fost extinse cercetările și cu privire la cele trei persoane rămase nedepistate, iar astăzi polițiștii au reușit depistarea acestora, în Timișoara.

Cei trei bărbați, de 22, 42 și 51 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore și urmează să fie introduși în arestul IPJ Timiș, iar, în cursul zilei de mâine, vor fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE Magistrații au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de bărbații de 22 și 42 de ani, și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de bărbatul de 51 de ani.

IPJ Timiș a informat că activitățile au fost desfășurate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lăngă Judecătoria Lugoj și au beneficiat de sprijinul de specialitate al Brigăzii de Operațiuni Speciale. De asemenea, la activități au participat și luptători din cadrul SAS Timiș.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.