Clădirea liceului „Lenau” din Timișoara își arată noua față, după ani de...

Clădirea liceului „Lenau” din Timișoara își arată noua față, după ani de șantier FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1821761250">

Clădirea istorică în care studiază elevii Liceului „Nikolaus Lenau” din Timișoara și-a dezvăluit în aceste zile noua față, după aproape șapte ani în care aceasta a fost acoperită cu schele.

Șantierul pentru reabilitarea imobilului a fostu unul cu numeroase probleme, de la neînțelegeri între firmele de contrucții și autorități până la falimentul unor companii, lucrările fiind oprite în mai multe rânduri. În cele din urmă, lucrările la fațadă au fost reluate anul trecut, cu o nouă firmă, și au fost finalizate acum. Mai sunt, însă, lucrări de terminat în interior, stadiul proiectului fiind de peste 90 la sută, conform primarului Dominic Fritz.

Clădirea care adăpostește Liceul „Nikolaus Lenau” a fost construită în anii 1878 – 1879 pe locul vechiului teatru comunal și fosta primărie rasciană. Noul edificiu a fost construit de către arhitectul Ioan Reiber, pe vechea bază folosindu-se și unii pereți din clădirea teatrului. În vechea clădire a concertat Franz Liszt, a dirijat Johann Strauss – fiul, iar poetul Mihai Eminescu a participat la prezentarea unor spectacole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.