Concert la Timișoara cu Sînziana Mircea, prima pianistă din România devenită Young...

Concert la Timișoara cu Sînziana Mircea, prima pianistă din România devenită Young Steinway Artist

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook Sinziana Mircea

Filarmonica Banatul deschide anul muzical cu un simfonic susținut de orchestra Filarmonicii, sub bagheta dirijorului Radu Popa, alături de pianista Sînziana Mircea, evenimentul urmând să se desfășoare vineri, 7 ianuarie,la ora 19, pe scena Filarmonicii Banatul.

Sînziana Mircea, tânără artistă Steinway, desfășoară o carieră internațională în Europa, America de Nord și Asia. Pianista și-a făcut debutul la Tokyo Metropolitan Theatre/Japonia și St. Martin-in-the-Fields din Londra/Marea Britanie când avea doar 20 de ani. Patru ani mai târziu, a debutat la Carnegie Hall din New York într-un recital sold out, răsplătit de publicul american cu ovații în picioare.

Curând după aceea, Sînziana Mircea a întreprins primul său turneu în China. Recentele sale apariții includ Carnegie Hall, Sala Radio Bucureșto, Filarmonica din Stockholm, Filarmonica din Tallinn, Harvard Club New York, Filarmonica din București, London Steinway Hall, Tokyo Steinway Hall, Sapporo Concert Hall, Nanjing Arts Center, Harbin Concert Hall.

Sînziana Mircea este câștigătoare a Premiului Fundației Van Cliburn și TCU Scholarship Award (2014), precum și laureată a Academiei Internaționale de Pian din Miami (2016).


Sînziana a primit în 2017 titlul de Young Steinway Artist, desemnând cei mai promițători pianiști din întreaga lume. Înregistrările concertelor ei live au fost difuzate de toate canalele radio europene importante pentru muzică clasică, inclusiv BBC Radio 3, RAI 3 Italia, Music3 Belgia, Radio România Muzical și altele (Suedia, Norvegia, Polonia).

Pianista a lansat trei CD-uri: Fortuna – Piano Sensation (Electrecord, 2020), Unending Love – distribuite la nivel mondial de NAXOS (Sheva COLLECTION, 2017) și Nihil Sine Deo (Editura Casa Radio, 2016), desemnat cu locul al treilea la concursul național pentru cel mai bun CD de muzică clasică din România în 2016, organizat de Radio România Muzical.

În 2020, Sînziana Mircea a fost distinsă cu prestigioasa Bursă Brățianu pentru muzică, oferită de Ministerul Culturii din România pentru rezultate deosebite în domeniul muzicii clasice. În 2018, Sînziana Mircea și-a fondat propria școală de muzică în București, MuseArt Academ, și a lucrat în cadrul Departamentului de Dezvoltare și Educație al Conservatorului din Cremona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.