Consilierul local Roxana Iliescu, noi acuze la adresa administrației Fritz: „Asociația Timișoara...

Consilierul local Roxana Iliescu, noi acuze la adresa administrației Fritz: „Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii rămâne în stradă!”

2
DISTRIBUIȚI

Roxana Iliescu îl acuză direct pe primarul Dominic Fritz că vrea să „îngroape” Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii

„Nu este o glumă, ci o situație absolut halucinantă orchestrată de primarul Fritz! După ce a tăiat finanțarea Asociației și a ignorat în totalitate această entitate (culmea, Fritz a fost ales președinte al Asociației), Fritz a decis inclusiv rezilierea unilaterală a contractului de comodat pe care Asociația îl avea încheiat cu Primăria pentru spațiul în care își desfășura o parte din activitate – este vorba despre spațiul de pe strada Alba Iulia, nr. 2. (din 23 consilieri locali prezenți la votul din noiembrie doar eu si încă patru am votat împotrivă/abtinere). Deși mi se pare absolut rușinos ceea ce s-a întâmplat, situația nu era încă într-atât de delicată pe cât este astăzi, în condițiile în care Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii trebuie să elibereze până în 15 februarie 2022 si singurul spațiu pe care îl mai deține în Bastion, este adevarat, de la Consiliul Județean și nu de la Primărie, care constituie și sediul Asociației!”, a scris Iliescu pe Facebook.

Consilierul local Pro România acuză administrația Fritz că încearcă să atribuie nou-creatului Centru de Proiecte rolul pe care de fapt trebuie să-l îndeplinească Asociația Timișoara 2023.


În timp ce „asociația renegată de Fritz rămâne pe drumuri”, Centrului de Proiecte i-au fost atribuite până acum nouă spații, dar solicitările nu s-au oprit încă.

„În contextul ăsta, la ultima ședință din 10.01.2022 a Comisiei Spații cu altă Destinație (SAD) din cadrul Primăriei, din care fac parte, am avut pe ordinea de zi ultima cerere de atribuire spațiu din partea Centrului de Proiecte, prin care, ce credeți, vor și spațiul deținut de Primărie din cladirea Bastion, în suprafață de 1391 mp! Bineînțeles că în contextul pe care vi l-am prezentat mai sus, m-am opus! Oricât și-ar dori primarul Fritz să substituie Asociației acest Centru de Proiecte, NU au nicio șansă! Oricât visează să cheltuie sumele impresionante de bani care urmează să fie primite atât din partea Guvernului cât și din partea UE prin intermediul Centrului de Proiecte, NU au nicio șansă, iar dacă continuă în maniera asta, mă tem că proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii va fi un mare eșec!”, a mai scris Roxana Iliescu, inserând și un citat dintr-un raport al Curții de Conturi: „Menționăm că orice transformare/tranzitare sau preluare a obiectului de activitate a Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii sunt acțiuni efectuate împotriva unor acte normative ( HG 330/2019) acțiuni care au început să pună în pericol continuitatea activității entității verificate, o entitate gata pregătită să implementeze Proiectul Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii”.

Pentru a încerca remediarea situației, consilierul Pro România a precizat că va înregistra la primărie o cerere prin care solicită convocarea de urgență a ședinței SAD, până cel târziu săptămana viitoare, ședință în care să se rezolve situația spațiului în care poate funcționa Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

2 COMENTARII

  1. Iar acest geniu nedescoperit isi da cu parerea… cum le stie ea pe toate, si tot in zadar. Nu a „prins” nici o functie de conducere din care sa-si arate cu adevarat „skillurile” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.