Cum amenajezi camera copiilor: 7 sfaturi pentru a vă face munca mai...

Cum amenajezi camera copiilor: 7 sfaturi pentru a vă face munca mai ușoară

0
DISTRIBUIȚI

Dacă aveți copii mici sau dacă plănuiți să vă măriți familia, atunci este o idee bună să vă gândiți deja la amenajarea unei camere pentru copii. Pentru majoritatea părinților acest lucru reprezintă o provocare, deoarece camera trebuie să fie practică și ușor de adaptat în funcție de etapele de dezvoltare ale copilului. Pentru a vă scuti de grijile legate de amenajarea unei camere pentru copii, avem pentru dumneavoastră 7 sfaturi despre cum să o aranjați.

Gânditi-vă la amenajare camerei in avans

Primul sfat este pur și simplu să vă gândiți la camera copiilor chiar din momentul în care cumpărați o casă sau un apartament nou. S-ar putea să vă faceți planuri pentru copii peste câțiva ani, dar când va veni acel moment, s-ar putea să constatați că acea cameră nu este deloc potrivită pentru copil. Așadar, gândiți-vă din timp la viitoarea cameră a copiilor și la echipamentele potrivite acesteia.

Alegeți culori neutre

La fel ca și sfatul anterior, acest punct se referă mai mult la viitorii părinți. În timp ce amenajarea unei camere pentru un preșcolar presupune alegerea culorilor  în funcție de preferințele copilului, pentru copiii mici trebuie să luăm lucrurile în propriile mâini. Poate veți fi tentați să optați pentru anumite culori specifice băieților sau fetelor, dar nu numai că s-ar putea ca în viitor copilului dumneavoastră să nu-i mai placă culorile alese, dar ar putea avea și un frate sau o soră, situație pe care o vom aborda la punctul următor.

Deci, cum amenajezi camera copilului? Ideal în culori neutre, naturale. Nu trebuie să vă faceți griji că încăperea va părea plictisitoare, jucăriile și posterele cu imagini hilare vor înveseli camera.

Sursa de imagine: Followtheflow / Shutterstock.com

Nu uitați de posibilitatea apariției unui nou membru în familie

Așa cum am menționat deja, este necesar să țineți cont de faptul că la un moment dat poate apărea un frate sau o soră.


Dacă nu aveți două camere separate pentru copii, aceștia vor trebui să împartă aceeași cameră ceea ce poate duce la dispute și certuri, mai ales în situația în care diferența de vârstă între frați este mai mare. Așadar, gândiți-vă la împărțirea adecvată a spațiului.

Utilizați spațiul cât mai eficient posibil

Puteți realiza acest lucru prin alegerea patului potrivit și prin utilizarea unor combinații inteligente, cum ar fi un pat supraetajat, sub care se află un birou. Un alt exemplu sunt dulapurile încorporate. Acestea vă vor asigura un spațiu de depozitare generos și în plus veți câștiga spațiu.

Sursa de imagine: Erickson Stock / Shutterstock.com

Un birou și un scaun de calitate

Dacă copilul dumneavoastră merge la școală, cu siguranța veți avea nevoie și de un birou și un scaun. O variantă bună sunt modelele cu înălțime și înclinare reglabilă, astfel copilul dvs. va învăța să stea drept și veți evita apariția problemelor de spate.

Un loc pentru distracție

Nu trebuie să vedem camera copiilor doar ca un loc în care copilul doarme și își petrece timpul învățând. Camera copiilor este și un spațiu de joacă – așa ar trebui să arate. Poate nu toate jucăriile pentru copii se potrivesc cu ideea ta de cameră elegantă, dar copilul tău se va bucura de ele mult mai mult decât de pernele în culori asortate.

Lasă-ți copilul să decidă

În concluzie, nu putem decât să afirmăm că copiii tăi ar trebui să aibă ultimul cuvânt în amenajarea camerei. Ei își vor petrece o mare parte din timpul lor liber în ea.