Cum a fost „turnat” de propriile fecale liderul grupării de hoți de...

Cum a fost „turnat” de propriile fecale liderul grupării de hoți de lux care a terorizat vestul României

4
DISTRIBUIȚI

Detalii incredibile despre modul în care DIICOT a reușit să dovedească activitatea infracțională a grupării de hoți de lux care a terorizat vestul României apar în motivarea Curții de Apel Timișoara de condamnare a celor implicați. Una dintre loviturile ale grupării condusă de Ciprian Câmpean a fost cea care a vizat casa unei familii din localitatea arădeană Zăbalț.

Spărgătorii au aflat că proprietarii vor pleca la o nuntă în județul Timiș și au decis să dea lovitură știind că au o mică avere în casă – bijuterii și arme. În seara zilei de 3 iulie 2016, la ora 20:00, „inculpaţii Mihălţan Ioan Lucian și Câmpean Ciprian s-au deplasat cu un autoturism de culoare neagră înmatriculat în județul Arad în localitatea Zăbalț îndreptându-se spre cimitirul din localitate în apropierea căruia au parcat și și-au continuat deplasarea pe jos în direcția imobilului părții civile M.R.. Ajungând de pe drumul secundar, pe care au parcat mașina, la intersecția cu drumul principal din localitate, cei doi inculpați, care aveau pe cap șepci cu cozoroc și haine închisela culoare, au fost observați de martorul T.N., aflat la stradă, în dreptul locuinţei sale de pe strada (…), în așteptarea animalelor care urmau să vină de la pășune. Fiind o comunitate restrânsă, manevra de parcare a autoturismului la marginea localității, în proximitatea cimitirului, «într-un loc ferit», urmată de deplasarea pe jos, de pe drumul secundar spre drumul principal, a atras atenția martorului care i-a urmărit cu privirea pe cei doi inculpați, constatând că aceștia s-au deplasat pe drumul principal, până au ajuns în fața casei părții civile pe care, timp de câteva minute au privit-o cu atenţie putând, astfel, observa amplasamentul clădirii, căile de acces, ușile de acces și sistemele de închidere”, se arată în sentință.

Ulterior, martorii i-au identificat „fără niciun fel de dubiu” pe cei doi, când polițișții le-au prezentat mai multe fotografii.

Câmpean și Mihălțan s-au plimbat de mai multe ori în zona casei vizate, făcând recunoașterea terenului.


Ulterior, a mai venit o altă mașină dinspre Lipova. „În aceste împrejurări, în noaptea de 3 iulie 2016, autori necunoscuți au pătruns în locuința părții civile M.R., de pe terenul viran, prin poarta din spate, forțarea ușii de acces și demontarea sistemului de alarmă cu care era prevăzută locuinţa principală, de unde au sustras un dulap metalic în care se aflau patru arme de vânătoare, un pistol neletal, o cutie cu bijuterii din aur cu pietre preţioase (diamante, safire) și perle, ceasuri de firmă și parfumuri, în valoare de aproximativ 50.000 euro”, au stabilit anchetatorii.

Când a fost audiat de procuror în legătură cu această faptă, Câmpean a susținut că „nu am participat și nici nu știu unde se află localitatea Zăbalț, deoarece nu am fost nici măcar o dată acolo”. Afirmațiile sale au fost contrazise de declarațiile martorului ocular care l-a identificat, dar și de o probă surpriză ridicată de polițiști. După ce spargerea a fost semnalată, când au făcut cercetarea la fața locului, în baza declarațiilor martorilor, anchetatorii au descoperit în zona din apropierea cimitirului, unde a fost parcată mașina suspectă, au descoperit excremente. Ulterior, în urma expertize genetice, efectuată de IGPR Institutul Național de Criminalistică, s-a concluzionat că proba „materie fecală și șervețele cu materie fecală, descoperită și ridicată cu ocazia cercetării criminalistice a locului faptei, de pe terenul viran din spatele locuinţei persoanei vătămate” aparţine profilului genetic al inculpatului Câmpean Ciprian.

În baza acestor probe, liderul grupării a fost condamnat și pentru participarea la această spargere, acesta având de ispășit o pedeapsă de 14 ani 3 luni şi 10 zile închisoare.

4 COMENTARII

  1. Deci cind vor, se poateMai sunt și surprize pozitive, mai sunt totuși profesioniști în MAI. RESPECT ! Sperăm sa ancheteze cu aceeași seriozitate și cind victimele sunt cetateni de rind.
    Colegii de la RUTIERA ar trebui sa ia exemplu de profesionalism

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.