„Din suflet de român”, spectacol special de Ziua Unirii Principatelor, cu muzică...

„Din suflet de român”, spectacol special de Ziua Unirii Principatelor, cu muzică populară, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dedică zilei Unirii Principatelor Române spectacolul „Din suflet de român”, care va fi difuzat în spațiul virtual astăzi, 24 ianuarie, de la ora 18:00, pentru a fi accesibil tuturor iubitorilor de folclor, oriunde s-ar afla, și care doresc să sărbătorească împreună această zi istorică. Este ziua în care, în anul 1859, s-a decis unirea Moldovei cu Țara Românească, prin alegerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza în ambele principate. A fost primul pas important făcut de români pentru realizarea statului național unitar, care avea să fie desăvârșit în 1918. Ziua de 24 ianuarie a fost legiferată drept sărbătoare națională în anul 2014.

Spectacolul îi are ca protagoniști pe pe soliștii Ciprian Roman, Dana Gruescu, Doriana Talpeș, Ciprian Pop și Iasmina Iova.


Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul este condusă de dirijorul Sebastian Roșca, iar coregrafia poartă semnătura cuplului Brândușa și Nicolae Stănescu. Spectacolul, prezentat de Tania Țunaș,va fi transmis pe paginile de facebook www.facebook.com/ansamblul.banatul și /www.facebook.com/ProDatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.