Directorul demis de la Horticultura: „Dacă voi câştiga în instanță voi face...

Directorul demis de la Horticultura: „Dacă voi câştiga în instanță voi face plângere penală pentru abuz în serviciu tuturor celor care au hotărât această ilegalitate”

4
DISTRIBUIȚI

Directorul demis al Horticultura, Andrei Drăgilă, a transmis un comunicat în care susține că societatea pe care o conducea își desfășura activitatea eficient și că nerealizările au fost provocate și de factori externi.

Drăgilă mai spune că aflat din presă că a fost revocat din funcție de către Consiliul de Administrație al societăţii în condiţiile în care contractul de mandat se încheie în data de 17 decembrie 2022. Evident că voi acţiona în instanţă această măsură abuzivă, iar dacă voi câştiga voi face plângere penală pentru abuz în serviciu tuturor celor care au hotărât această ilegalitate”, a transmis, marți, directorul demis al Horticultura.

Acesta a mai precizat că în baza încheierii contractului de servicii cu Primăria Timișoara din data de 29 iunie 2020, societatea de horticultură trebuie să execute lucrări pe zonele verzi din zona centrală a municipiului Timişoara, asta însemnând parcurile mari şi bulevardele mari din oraș.

„Pe parcursul anului 2021, societatea a preconizat lucrări în valoare totală de 18.378.639,95 lei, faţă de valoarea contractului subsecvent care a fost de 18.904.825,76 RON.


Din valoarea totală preconizată de către SC Horticultura SA, Direcţia de Mediu a Primăriei a comandat lucrări în valoare de 9.054.229,68 RON. Acest procent nerealizat se datorează în primul rând nerespectării valorii Contractului Cadru, cât şi negocierii tarifelor care nu au avut loc, cu obiecţiunile aduse la semnarea Contractului Cadru care se referă la: actualizarea manoperei conform legiilor în vigoare; preţul de achiziţie la materialul dendrologic şi floricol; preţul de achiziţie la mobilier urban: bănci, coşuri gunoi, pontoane etc. Această nerealizare a veniturilor a fost influenţată şi de neaprobarea BVC-ului în termen legal (BVC-ul a fost aprobat în data de 27.07.2021 faţă de luna mai 2021)”, a transmis Drăgilă.

Potrivit acestuia, societatea de horticultură a încheiat exerciţiul financiar al anului 2021 cu o cifră de afaceri de 12.226.831 lei, cu o descreştere faţă de anul 2020 cu 20,83%, dar totuși „pe plus”, cu un profit net estimativ de 29.772 lei.

4 COMENTARII

    • Cel mai tânăr parcă e inginer mecanic, care a făcut comerț cu muștar și maioneză sârbească și nu are nimic cu horticultura, chiar dacă avem facultate.

  1. Esti un jeg comunist si securist care ar fi stat pana la moarte pe functie pt ca nu ai scrupule si vrei sa furi pana mori impreuna cu psd-istii tai! Tot ce inseamna spatiu verde in orasul asta arata jalnic si tu ai tupeul sa vorbesti de dat in judecata, ultima speta de boschetar esti, iesi acasa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.